Política13/02/2021

Armengol explica que la reestructuració del Govern és per "millorar el model econòmic de les Illes"

La secretària del PSIB-PSOE inaugura la presentació virtual d''Horitzons de futur', el procés de reflexió i debat intern dels socialistes

Ara Balears

Horitzons de futur és com el PSIB-PSOE ha batejat el procés de reflexió i debat intern participatiu que fixarà les bases del posicionament del partit a les Illes postpandèmia. Aquest dissabte, els socialistes han fet una presentació virtual per mostrar a la societat quina és la deriva d'aquests horitzons. La presidenta del Govern i secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha inaugurat la presentació.

La secretària general ha assenyalat algunes de les evidències de l'augment de l'extrema dreta, com ara l'assalt al Capitoli de Washington, i ha fet una defensa ferma dels "valors socialistes" -entre els quals ha mencionat la justícia social, la igualtat i la consolidació de la democràcia, que "mai està segura"- com a opció clara contra "els populismes". Així mateix, ha recordat que, durant la legislatura passada, "es va reforçar el sistema públic de les Illes Balears" i que, "governi qui governi", el virus ha demostrat que "no es pot retallar en serveis públics".

Cargando
No hay anuncios

La presidenta ha reivindicat "un model econòmic més sostenible i resilient", la necessitat d'apostar per la digitalització i l'economia verda, així com pel coneixement. La reestructuració del Govern, ha dit, "respon a aquesta aposta per millorar el model econòmic de les Illes".

Cargando
No hay anuncios

El document d'Horitzons de futur ha estat elaborat amb les propostes i consideracions de més de 250 militants i simpatitzants del partit en 55 reunions i trobades presencials i telemàtiques. Hi ha tres eixos principals que serveixen de base per fer feina en diferents direccions: els valors, els drets de les persones i l'economia i la sostenibilitat.

El diputat del Congrés, Pere Joan Pons, i Cristina Font han explicat que una de les coses que ha permès la pandèmia és veure com la situació de "fragilitat de la democràcia" ha empitjorat. El reforç dels serveis públics és una de les respostes que es poden donar a aquest fet, segons han exposat en la presentació virtual.

Cargando
No hay anuncios

El segon eix, que han coordinat el president del Parlament de les Illes Balears, Vicenç Thomàs, i la consellera electa del grup socialista al Consell de Mallorca, Lorena Oliver, posa el focus en els drets de les persones, i també analitza si estaran garantits un cop superada la pandèmia. El camí per tenir aquests drets garantits és, tal com ha comentat Thomàs, l'enfortiment de l'estat del benestar i el "reforç de les polítiques sanitàries, educatives, ocupacionals i d'habitatge, entre d'altres". Una aposta per potenciar "el fet col·lectiu per davant de l'individual, amb més equitat i una millor distribució".

La part relacionada amb l'economia i la sostenibilitat ha estat coordinat per l'eurodiputada Alícia Homs i el diputat autonòmic Jordi Marí. La pandèmia ha evidenciat que és necessari veure en aquesta situació una oportunitat per "transformar la nostra economia i fer-la més capaç d'adaptar-se a futures crisis".