Política22/07/2019

Armengol confia que Sánchez presideixi "un govern sòlid" amb Unides Podem

La presidenta balear ha reclamat "estabilitat" per "millorar el sistema de finançament de les Illes Balears

Ara Balears

PalmaLa presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, advoca perquè el candidat a l'Executiu i actual president en funcions, Pedro Sánchez, arribi a un acord de governabilitat amb Unides Podem per crear "un govern sòlid", garantir l'estabilitat durant la legislatura i millorar el sistema de finançament per a les Balears.

Armengol, que ha acudit aquest dilluns al debat d'investidura de Sánchez en el Congrés dels Diputats, ha assegurat a la premsa que el discurs del líder socialista ha estat "molt sòlid," ja que ha abordat aspectes relacionats "amb la recuperació i la consolidació dels drets" dels ciutadans.

Cargando
No hay anuncios

La presidenta ha explicat que, encara que no forma part de la negociació entre Sánchez i el líder de la formació morada, Pablo Iglesias, confia que es posin d'acord i es pugui desenvolupar un projecte polític "molt compartit pel progressisme i per l'esquerra", ja que "és necessari per a tots els espanyols".

La presidenta del Govern ha comentat que el discurs de Sánchez "va molt en la línia i el treball" que va fer ella a la institució autonòmica en la passada legislatura i als acords de Bellver que ha acordat l'actual executiu balear.

Cargando
No hay anuncios

A més, ha recalcat que el president en funcions ha fet referència a aspectes com l'educació, la lluita contra el canvi climàtic, la diversificació de l'economia i les polítiques en matèria de desigualtats socials, entre d'altres. Armengol ha defensat que apostarà fermament per un sistema de finançament autonòmic que s'ha d'elaborar en aquesta legislatura i ha traslladat la seva intenció d'universalitzar l'educació.

També ha reiterat que les Balears "necessiten les inversions de l'Estat per garantir una xarxa ferroviària a les Illes", per la qual cosa espera que els recursos "arribin a les comunitats autònomes" perquè es puguin posar en marxa aquestes polítiques.