Política 20/05/2023

Armengol es compromet a crear una Targeta Cuidadora que garanteixi "el respir a totes les cuidadores no professionals"

La presidenta del Govern ha fet aquesta proposta en un acte al qual han assistit més de 100 persones en representació de 25 entitats del Tercer Sector Social

ARA Balears
1 min
Francina Armengol durant l'acte aquest dissabte

PalmaLa presidenta del Govern i candidata a la reelecció, Francina Armengol, s'ha compromès aquest dissabte a crear una Targeta Cuidadora per garantir "el dret al respir a totes les persones, majoritàriament dones, cuidadores no professionals de les Balears". Armengol ha fet aquesta proposta en un acte al qual han assistit més de 100 persones en representació de 25 entitats del Tercer Sector Social.

Segons ha explicat el partit en una nota de premsa, Armengol ha assenyalat que volen "cuidar les persones que cuiden perquè sovint no tenen elecció i es veuen obligades a renunciar al seu propi temps per dedicar-se a les cures". D'aquesta manera, ha detallat que la Targeta Cuidadora disposarà d'una borsa d'hores perquè les persones que cuiden familiars en situació de dependència o hospitalitzats de llarga durada puguin gaudir del seu temps personal.

En aquest sentit, ha indicat que l'objectiu de la proposta és que arribi a 3.000 persones cuidadores abans del 2027. "Volem implantar aquest dret al respir perquè moltes vegades les persones cuidadores veuen minvada la seva salut mental i física a causa de la feina de cuidar les persones que estimen", ha expressat.

Per la seva banda, la presidenta del Consell de Mallorca i també candidata a la reelecció, Catalina Cladera, ha exposat que des de la institució es comprometen a fer que el Servei d'Atenció Integral a Domicili (SAID) arribi a Palma i a tots els municipis de l'illa.

stats