Eleccions
Política09/09/2022

Antònia Jover es presentarà com a candidata de Podem al Parlament

Alberto Jarabo deixa caure que no encapçalarà les llistes de la formació morada a l'Ajuntament de Palma

PalmaLa coordinadora de Podem i diputada al Congrés per les Balears, Antònia Jover, ha anunciat aquest divendres que es presentarà a les primàries per ser la candidata de la formació morada a presidir el Govern. La notícia arriba l'endemà que l'actual vicepresident de l'Executiu, Juan Pedro Yllanes, explicàs que quan acabi la legislatura deixarà la política.

Jover ha tret pit de la gestió d'Yllanes en les seves tres àrees de govern: Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica. "Tancam ferides, retornam cossos estimats a les famílies dels assassinats pel govern feixista, apostam per les empreses i comerços, implantam energies renovables... per tot això, li vull donar les gràcies", ha explicat. "No se'n va, fa una passa al costat", ha afegit.

Cargando
No hay anuncios

D'aquí a unes setmanes el partit començarà un procés de primàries que convocarà els 5.400 militants illencs que compleixen els requisits per votar avui dia, i que afectarà totes les institucions: el Parlament, els consells insulars i els ajuntaments. Jover havia declarat diverses vegades que no es volia presentar com a cap de llista de la formació morada a presidir el Govern, però tant Yllanes com altres càrrecs del partit l'han empesa a fer-ho. "Han estat uns mesos de pensar-ho molt", ha remarcat.

"Necessitam governs que facin polítiques valentes, i la garantia és que Podem hi sigui", ha afirmat Jover, que vol reeditar el Pacte actual. Les línies estratègiques del partit, segons ha detallat la coordinadora, giraran al voltant de l'aposta per l'habitatge públic i el transport públic, la lluita contra la massificació i el reforç dels serveis públics com l'educació i la sanitat.

Cargando
No hay anuncios

Jarabo no encapçalarà la llista de Cort

El que fou cap de llista de Podem a l'Ajuntament de Palma, Alberto Jarabo, ha deixat caure aquest divendres que no es presentarà a les primàries per encapçalar la llista de la formació morada. "Hem d'aprofitar el relleu que es produeix amb l'anunci d'Yllanes perquè siguin més dones que es presentin com a cap de llista", ha incidit. "Esper que les dones, que sé que ho faran, facin una passa endavant, estic a l'espera que facin l'anunci", ha assenyalat.

Cargando
No hay anuncios

Per part seva, la vicepresidenta del Consell de Mallorca, Aurora Ribot, no ha volgut aclarir si es presentarà a les primàries. "Hem vingut a donar suport a Jover, queden unes setmanes per convocar les primàries i tot s'anirà anunciant. Tots pensam com ho hem de fer i quina és la millor opció", ha indicat.