Política03/12/2019

L'Ajuntament de Palma adjudica 300.000 euros d'ajudes al lloguer però el 2020 no en donarà cap

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha comentat que la Conselleria d'Habitatge se'n farà càrrec

K. O.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimarts l'adjudicació de 300.000 euros d'ajudes, que es destinaran prioritàriament als joves i els majors de 65 anys perquè puguin pagar el lloguer. Per al 2020, però, l'administració municipal elimina aquestes subvencions. La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha explicat que la Conselleria d'Habitatge se'n farà càrrec perquè "té més capacitat", disposa de finançament estatal i els ciutadans sabran millor a quina administració han de demanar les ajudes.

El pressupost de la Conselleria exclusivament dedicat el 2020 a ajudes per al lloguer és de 8,3 milions d'euros. A més, fonts de l'Ajuntament també recorden que les ajudes per a l'habitatge de l'àrea de Benestar s'incrementen d'1.500.000 milions a 2.160.000 per a l'any 2020.

Cargando
No hay anuncios

Respecte de la partida adjudicada, Truyol ha considerat que és per "pal·liar" les dificultats a l'hora d'accedir a un habitatge, però ha admès que no són suficients i que calen projectes "més profunds". En total hi ha 114 beneficiaris de l'ajuda que començaran a cobrar la subvenció aquest mateix desembre. Els pagaments es faran en dues fases: el corresponent als mesos entre el gener i l'octubre es cobraran ara, i a partir del gener del 2020 es pagaran la resta de rebuts presentats entre el novembre i el desembre.

Fins ara l'Ajuntament ha donat dos tipus d'ajudes. Per una banda, la línia d'ajudes destinades als joves d'entre 18 i 35 anys i els majors de 65, que suposen el pagament d'un 50% del lloguer mensual. L'altra subvenció, oberta a tota la ciutadania, es destina al pagament del 40% del preu mensual.