Llengua
Part Forana 22/06/2023

Vox Lloseta, contra la llengua: "A Mallorca no tenim res a veure amb el català i l'esquerra l'imposa"

La formació d'extrema dreta critica la batlessa per convidar els veïns a acudir a la Flama del Canigó, una celebració típica la nit de Sant Joan

1 min
La Flama del Canigó arribant a Alaró.

PalmaEl regidor de Vox a l'Ajuntament de Lloseta, Jordi Subirana, carrega contra el nou equip de govern per haver convidat els veïns a acudir a la Flama del Canigó, un acte que es barreja amb la celebració de Sant Joan per evocar la identitat comuna de les terres de parla catalana. "Denunciarem en el ple que el nou equip de govern hagi decidit imposar la ideologia catalanista", han explicat des de la formació d'extrema dreta en un comunicat.

El regidor de Vox Lloseta, Jordi Subirana.

Segons Vox, es tracta "d'un ritual per enaltir l'independentisme" i asseguren que "a Mallorca i, en concret, a Lloseta, no tenim res a veure amb el català", ha afirmat Subirana. Per això demanaran explicacions a l'equip de govern, ja que consideren "inacceptable que utilitzin una festa i un moment de celebració per adoctrinar". "Comencen aviat", ha dit.

En el comunicat, la formació ha aprofitat per carregar contra l'Obra Cultural Balear, una "entitat perillosa que es dedica a coaccionar els partits polítics dels municipis de la Part Forana". "Si volen celebrar la identitat catalana, poden agafar un vaixell o un avió i anar-se'n a Catalunya", ha sentenciat Subirana.

stats