Medi Ambient
Part Forana 29/03/2024

Els veïns de sa Ràpita es mobilitzen per protegir la garriga

L'Ajuntament els ha denegat una acció que pretenia reforestar la zona, mentre ells l'"arrasen dient que fan net"

ARA Balears
1 min
Cartell de l'acció que l'Ajuntament de Campos ha prohibit

PalmaEls veïns de sa Ràpita (Campos) es concentraran aquest dissabte dematí a les 10 hores a l'avinguda de Miramar, a la cruïlla amb el carrer de la Gavina, per exigir la protecció de la garriga del municipi. Segons han denunciat a través d'un comunicat, fa mesos que l'Ajuntament de Campos "arrasa amb tota la flora de la primera línia de la mar de sa Ràpita defensant que ho fa per fer net".

Així, els manifestants exigeixen que posin fi a aquestes actuacions, que qualifiquen d'"autèntica barbaritat". A més, han denunciat que l'Ajuntament els ha denegat una acció ciutadana que havien convocat amb la col·laboració del GOB i d'Amics de la Terra amb l'objectiu de reforestar la zona amb vegetació autòctona. Amb tot, consideren que estan tractant la natura "com a brutor" i faran aquesta manifestació per exigir al Consistori de Campos que freni i posi fi a les accions que "arrasen amb tota la flora de la primera línia de la mar de sa Ràpita".

En aquest sentit, MÉS per Campos va demanar al darrer ple municipal la creació d'un pla de gestió del litoral de sa Ràpita, per tal de protegir aquest paisatge, però el PP hi va votar en contra i va tombar la moció.

stats