Part Forana 01/08/2018

A Son Macià, preparats per imposar la PAG3SIA i el ‘New World Order’

La comissió de festes rebrà els líders mundials Cuaquin Jo-en-Vull, Colau Tutup i Casimir Reputin per tal de tombar l’economia cap a casa

Blanca Garau
2 min
Un nou ordre mundial se gesta a les Festes de Son Macià de Manacor.

MANACORUna òptica divertida de la realitat mundial impregna les festes de Son Macià. Cuaquin Jo-en-Vull, Colau Tutup i Casimir Reputin demanen murs contra de les ‘espaldas mojadas’ dels veïns, proves nuclears a la plaça del poble i armes, petroli, gas o vodka ‘a bon preu’.

La comissió de festes no en calla ni una. Per això vol ‘imposar’ la PAG3SIA i el ‘New World Order’. Només s’ha d’omplir un formulari (ben curiós) i deixar-lo al bar de les festes. “Comptes bancaris a Suïssa, adreça del búnquer, si vols urani, formigó o petroli, i les teves preferències: si estàs a favor o en contra de proves nuclears, tancar infants migrants dins gàbies, colcar damunt un ‘oso’, aixecar murs a la frontera, monopolis energètics, sabotejar l’economia mundial i l’ús de míssils balístics intercontinentals”.

La seva crítica l'anomenen ‘Formulari b-247, el g3 te necessita!’ i, a canvi, ofereixen, “sempre subjecte a condicions contractuals: 15 pagues anuals + extres + sobres en B. Míssil Hwasong-15 de regal. Cotxe oficial i xòfer”. Els joves sí que saben en quin temps vivim, encara que no ens n'adonem.

Begudes a preus populars, aparcament ampli i a tres passes de la plaça, música i festa fins que surti el sol i la cita ineludible, la Gran Verbena de Son Macià. Des del 9 d’agost i fins dia 19, amb la baixada de carretons, Son Macià està de festa. Enguany, a la revetla, Enrockats, Madòna i Dj Bernat Garau, circuit de tapes pels bars del poble gaudint de bona música amb Magalí Sare i Jazziquarium, futbol de fadrins contra casats, exposicions, concerts, mostra de coques dolces i salades i moltes activitats infantils i per a tota la família i tots els gustos.

Foners, festa pagesa, tradicions del camp i, per descomptat, el concurs de menjar síndria el diumenge 12 d’agost. I, fins i tot, una demostració de cans portadors d’oques. I dilluns 13, Sopar Solidari a la Fresca a benefici d’Impuls Ara.

El poble fa 100 anys, i això també s’ha de celebrar com toca. La fira de dimarts ja arriba a la XXXIV edició, i és perfecta per gaudir de les mostres d’animals i firar, firar i firar. Després, no ens podem perdre la desfilada de la Colla Gegantera de Sant Domingo de Manacor, els castellers (Al·lots de Llevant) i l’exhibició de cavalls al recinte firal, a les 21 h, amb botonada de ball de bot.

Dimecres dia 15, Diada de Fogons i XVIII Campionat Mundial d’Estràngol, una variant local del joc de la tella pròpia d'aquest nucli de Manacor (una de les curiositats de l'estràngol és que s'hi continua jugant amb pessetes, perquè “els euros no van bé”, segons diuen els concursants), i després comèdia (22 h), ‘Picarols SA’, de Miquel Mascaró, a càrrec d’Argelades Teatre, i fi de festa. Descans fins diumenge 19, amb la baixada de carretons a les 18 h. Salut i festa!

stats