Part Forana 11/09/2016

Setze sales d'exposició i 60 artistes donen forma i color a Algaid'art

Èxit de la primera gran mostra d'arts plàstiques organitzada per l'Ajuntament

M. Barceló
2 min
Antònia Puigserver, Magdalena Trobat i Maria Magdalena Puigserver , tres joves artistes algaidines  que han compartit espai.

AlgaidaLes arts plàstiques representades en diversos vessants han emmarcat la primera mostra Algaid'art la nit d'aquest dissabte. Ha estat una vetlada cultural organitzada per l'Ajuntament d'Algaida i que ha rebut la col·laboració de nombrosos artistes locals i forans, novells i veterans. Entre tots han aportat colors i formes a setze espais esdevinguts petites galeries d'art connectades per petites llums amb espelmetes sobre les voravies en forma de fil conductor i de connexió entre diferents locals que han acollit obres de 60 artistes.

Algaid'art ha respost a l'objectiu de donar a conèixer les obres de nombrosos artistes algaidins i també d'altres indrets de les Illes. La mostra d'art algaidina ha permès visualitzar el cabal creatiu i innovador que ofereixen diverses generacions d'artistes. La pintura, l'escultura, l'art tèxtil, la ceràmica i la fotografia han tingut tot un itinerari d'espais oberts, públics i privats, convertits en perfectes aparadors de creativitat.

La seu de l'Obra Cultural Balear, ha acollit una mostra de cordat, de pintura i de fotografia.

Tot això, combinat amb la possibilitat de compartir taula a molts bars i restaurants, acompanyats de música en directe a les places, de tast de cerveses artesanals i d'una nit plàcida, ha donat un bon punt de sortida a Algaid'art. Es tracta d'una gran mostra que l'Ajuntament vol convertir en una festa de les arts amb perspectives de continuïtat i de poder continuar potenciant els artistes del municipi, a més de tots aquells que, ja rodats dins el món de les expressions plàstiques, defugen per un dia de les grans sales per plantar-se a racons convertits per unes hores en petits llacs on desemboquen rierols de creativitat.

Algaida ha fet una aposta per l'art, també per donar una empenta a molts joves que arriben per oferir noves idees i nous conceptes, i a la vegada nous valors que transmeten a través de les seves expressions artístiques.

stats