Medi Ambient
Part Forana 01/09/2022

La segona edició del Paddle Out es farà aquest dissabte a Pollença

Aquest esdeveniment anual, organitzat per Mar de Fondo i Arrels Marines, pretén conscienciar els ciutadans i frenar la deterioració de la badia del municipi

1 min
Cartell del Paddle Out 2022.

PalmaLa segona edició del Paddle Out es farà aquest dissabte a Pollença per frenar la deterioració de la badia del municipi i informar la ciutadania dels problemes que afecten aquesta zona, com els fondejos il·legals i el clavegueram dels anys seixanta, que no es depura correctament i suposa l'arribada de residus a la platja on la gent es banya. L'esdeveniment, organitzat per Mar de Fondo i Arrels Marines, consistirà a congregar el màxim nombre de persones possible a la mar, utilitzant tot tipus d'artefactes flotants: piragües, boies de natació, paddle surfs, taules de surf, etc.

Paul Gehrig, cofundador de Mar de Fondo, ha explicat: "El port de Pollença és una joia que s'ha deteriorat moltíssim els darrers 40 anys, s'ha perdut biodiversitat i posidònia, i s'ha de promocionar un estil de vida sa i conscient amb el medi ambient". Per part seva, Josep Vives, coordinador d'Arrels Marines, ha reivindicat "un canvi en aquesta zona altament antropotitzada" i ha considerat que "és important que hi hagi una xarxa de persones crítiques i compromeses amb l'entorn".

La concentració a la mar serà de 10 a 12 h i tindrà tres punts d'entrada marcats per dur a terme l'esdeveniment –la base militar, Punta de l'Avançada i el port de Pollença–, ja que la idea és trobar-se enmig d'aquests indrets per fer fotografies i llegir el manifest de les associacions a favor de la protecció de la posidònia. Una vegada finalitzada l'acció a l'aigua, hi haurà música, begudes i alguna cosa per picar a l'antiga aturada dels autobusos (passeig de Saralegui, 1) fins a les 15 h.

stats