ARTÀ
Part Forana 27/06/2013

El segon tinent de batle d'Artà s'apuja el sou

El ple aprova delegar al Consell les competències en disciplina urbanística

Joan Sitges
2 min
Bartomeu Gili (CxI) assegura que cal tenir en compte que el sou que cobrarà se situa a la part baixa del que recomana la FELIB.

Artà.La raó esgrimida pel govern local és que "Gili ha assumit la gestió de les àrees de Cultura i Patrimoni, a més de mantenir la de Promoció Econòmica", ha explicat el batle, Jaume Alzamora (UIA).

D'aquesta manera, Gili, que fins ara cobrava catorze pagues anuals de 1.700 euros, passarà a cobrar-ne 2.576, també en catorze pagues. Amb la mesura aprovada ahir, el sou mensual del tinent de batle equival ara al 90% de la retribució del batle. Amb tot, des de l'equip de govern municipal recorden que "a Artà només cobram la primera vara i els tinents de batle, perquè creim que el voluntariat ha de formar part de la política i, per això, la majoria dels regidors en el govern només cobren per assistència al ple i això vol dir que perceben el mateix que els edils de l'oposició", explicà el batle. El mateix Gili es justificà dient que "s'ha de tenir en compte que el sou que cobraré se situa a la part baixa del que recomana la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB)".

Des dels grups de l'oposició han criticat durament la decisió de l'equip de govern, que està en minoria a l'Ajuntament i va poder aprovar la mesura perquè un dels regidors del PP no va assistir al ple. "Estam molt decebuts, perquè un dels edils del grup és de viatge de noces i l'equip de govern ha aprofitat per aprovar la mesura", reconeixia el portaveu popular, Joan Lliteras. Per la seva banda, des del govern municipal remarcaren que "aquest regidor és el mateix que no ha assistit als darrers plens ordinaris, amb la qual cosa no hi ha excusa ".

De fet, des del PP, el PSOE i IniciativaVerds recordaren que Gili votà en contra que el batle rebés cap tipus de retribució quan encara no formava part de l'equip de govern i que més tard va retallar-se el sou. A més, des del PSOE opinen que "a l'equip de govern són sis regidors que poden repartir-se les àrees i també les retribucions", explicà el portaveu, Manel Galán. Des d'IniciativaVerds posaren en dubte la idoneïtat de Gili per gestionar les àrees de Cultura i Patrimoni que, abans de la seva expulsió el febrer passat, gestionava el regidor Guillem Caldentey. Amb tot, Gili insistí que "amb aquesta mesura, que continua situant Artà com un dels municipis més austers pel que fa a retribucions de càrrecs públics, podré exercir les responsabilitats que m'exigeixen des de l'oposició".

Disciplina urbanística

En el ple de dimarts s'intentà també posar punt final a la batalla que ha enfrontat el batle, Jaume Alzamora, amb Guillem Caldentey, el regidor d'IV expulsat de l'equip de govern el febrer passat. De fet, les "exigències i les acusacions per l'aplicació de la disciplina urbanística i l'execució de les demolicions en una situació com l'actual en què no tot és possible" varen ser els motiu de cessament de Caldentey, recordà el primer edil.

El govern municipal presentà una moció en què es proposà "sol·licitar al Consell la redacció d'un conveni per delegar les competències en disciplina urbanística que manté l'Ajuntament d'Artà a l'Agència per a la protecció de la legalitat urbanística i territorial, que depèn del Consell", subratllà el batle. La mesura va rebre el suport de tots els grups menys del PP, que se'n va abstenir. Però pel regidor d'Iniciativa "la mesura suposa només una treva, perquè encara queden moltes passes per recórrer".

stats