Part Forana 14/02/2020

Manacor llueix el segon mural per la igualtat

El municipi tindrà un tercer dibuix reivindicatiu al centre de secundària de Portocristo

Ara Balears
1 min
Imatge del mural. Al centre, amb bufanda, l'autora, Margalida Vinyes.

ManacorAquest divendres s’ha inaugurat el segon mural per la igualtat, que fa setmanes s’ha estat conformant a la façana principal de l’IES Manacor. L’artista Margalida Vinyes n'és l'autora i ha comptat amb la col·laboració de Tembo Studio.

El títol del mural és 'Dona-li la volta' i representa un home i una dona que es canvien els papers laborals tradicionals, que al llarg del temps s'han mantingut dins el patriarcat.

A l’acte hi han intervingut l’autora i la regidora d’Igualtat, Carme Gomila, a més d’una representació de l’equip directiu i de l’equip de coeducació de l’IES Manacor. Per Gomila, el mural "representa, com ho fa el de l’IES Mossèn Alcover i els que vindran, l’esperit de l’Ajuntament de fer del feminisme i la igualtat un eix transversal a les polítiques municipals".

L’IES Manacor ha aprofitat la presentació del mural per dur a terme una acció reivindicativa a través de gloses.

En total, es pintaran fins a tres murals per la igualtat al municipi: un a l’IES Mossèn Alcover pel 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la violència contra la Dona, un a l’IES Manacor pel 8 de març, Dia Internacional de les Dones, i un a l’IES Portocristo pel 17 de maig, Dia Mundial Contra l'Homofòbia i la Transfòbia.

L'autora

Margalida Vinyes és il·lustradora i dissenyadora gràfica. Ha publicat a editorials nacionals i locals com Santillana Educació, Alfaguara o General Clúster, entre d’altres, i ha treballat com a tècnica de comunicació a l’Institut d’Innovació Empresarial del Govern de les Illes Balears. El seu treball ha estat reconegut al catàleg 'Dones Dissenyadores de Catalunya i Balears' i, a més, ha estat guardonada en diversos concursos publicitaris i obtingué el premi a la millor exposició d’il·lustració a Behance Mallorca 2013. El 2015 s’estrena com a autora amb la novel·la gràfica 'Catalina, la cuinera de l’Òpera'. El 2016 participa en el 'Women’s International Comic Art Festival' a Brussel·les. Finalment, cal apuntar que és autora de la imatge viral 'Dóna-li la volta', creada per al 8 de març del 2018, i que ara llueix una de les façanes de l'IES Manacor.

stats