Part Forana 12/01/2021

Comença la construcció dels primers habitatges de protecció oficial a Santanyí

El Govern invertirà tres milions d'euros en aquesta promoció de 23 pisos

Catalina Riera
1 min
La presidenta del Govern durant l'acte

SantanyíSantanyí tindrà per primera vegada habitatge social destinat al lloguer. Aquest dimarts la presidenta del Govern, Francina Armengol, i el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, han posat la primera pedra d'aquesta promoció de 23 habitatges de protecció oficial. El Govern hi invertirà tres milions d'euros i preveu que les obres estiguin acabades d'aquí a uns 16 mesos.

Aquests nous habitatges es construiran al carrer de Coves del Vicari. L'edifici tindrà tres plantes i els pisos tindran entre 50 i 70 metres quadrats útils. "Es tracta d'un projecte important per ser la primera promoció d'habitatge públic a Santanyí i perquè suposa una peça més d'una visió de conjunt no només a Mallorca, sinó a les Balears, per afrontar el problema de l'habitatge", ha dit Pons. També ha recordat que el 2020 es varen posar en marxa 500 habitatges de protecció oficial i que el 2021 "ha començat amb el mateix ritme per tenir-ne 500 més".

En aquest sentit, la presidenta ha destacat que el compromís del Govern és "més intens que mai" perquè els ciutadans han "de poder accedir a un habitatge amb condicions de dignitat i qualitat", ha apuntat. Així mateix, ha explicat que aquesta nova promoció és "un projecte emblemàtic" que es va iniciar durant el segon pacte de Progrés i que el Govern ha reprès.

Podem reclama que els grans tenidors cedeixin els habitatges buits

La vicepresidenta del Parlament i diputada de Podem, Glòria Santiago, ha utilitzat el seu compte de Twitter per reclamar al Govern que pressioni els grans tenidors perquè cedeixin els seus habitatges buits. També ha insistit en la necessitat de desenvolupar una llei d'habitatge de manera "urgent" i ha recordat "la greu" situació d'Eivissa a l'hora d'accedir a un habitatge.

stats