Part Forana 26/10/2020

Santa Maria del Camí rebrà 164.666 euros per millorar habitatges particulars i l’entorn urbà

L'Ajuntament invertirà 32.000 euros de l'ajuda en la rehabilitació completa del carrer de l'Arquitecte Guillem Forteza

Ara Balears
2 min
Presentació de la convocatòria d'ajudes./ GOIB

PalmaSanta Maria del Camí rebrà 164.666 euros del Programa de foment de la regeneració i renovació urbanes del Pla estatal d'habitatge 2018-2021, anomenat ARRU (Àrea de Regeneració i Renovació Urbanes). El programa preveu dues línies d'actuació, una dotada de 132.666 euros d'ajudes a particulars per a la rehabilitació i millores als habitatges del municipi, i l'altra, de 32.000 euros, per a actuacions en l'entorn urbà. L'Ajuntament invertirà aquesta segona partida en la rehabilitació integral del carrer de l'Arquitecte Guillem Forteza.

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, i el batle de Santa Maria del Camí, Nicolau Canyelles, acompanyats pel director general d'Arquitectura i Rehabilitació, Bernat Roig, han presentat aquest dilluns la convocatòria d'ajudes per al municipi.

El programa ARRU inclou dues línies: per una banda, actuacions de regeneració urbana d'espais públics, i per una altra, ajudes per facilitar la rehabilitació i la millora dels habitatges particulars que es troben en l'entorn ARRU. En el cas dels particulars poden ser obres de rehabilitació i conservació, accessibilitat, seguretat o millora de l'eficiència energètica i sostenibilitat. L'ARRU de Santa Maria està delimitat geogràficament per la zona BIC (convent dels Hostals), el nucli del centre antic i la trama urbana existent abans del 1956.

Pel que fa a la línia d'ajudes a particulars, a principi de novembre la Conselleria de Mobilitat i Habitatge farà pública la convocatòria així com les condicions, perquè els propietaris interessats puguin sol·licitar-les. Es podran acollir a aquesta nova convocatòria d'ajudes les obres iniciades entre l'1 de juliol de 2018 i el 30 de setembre de 2021. El termini de presentació de sol·licituds serà de dos mesos des de la publicació de la convocatòria al BOIB.

Les ajudes que pot rebre un particular poden anar dels 3.000 euros a un màxim de 24.000 euros (per a casos específics). Així, amb caràcter general, la subvenció és del 40%, però es pot elevar al 75% en casos què el nucli familiar tingui ingressos tres vegades inferiors a l'IPREM o si hi ha persones amb discapacitat. També es pot incrementar en 1.000 euros si l'immoble és BIC.

Tercera dotació

És la tercera vegada que Santa Maria se suma a aquestes ajudes. El conseller Marc Pons ha destacat que això demostra una implicació del Consistori en l'aposta per la millora de l'estructura urbana, en mobilitzar-se per aconseguir recursos públics per posar-los al servei dels seus veïns per a la millora dels seus habitatges i també per a la millora de l'espai urbà públic.

En les dues convocatòries ARRU anteriors, Santa Maria va rebre un total de 357.000 euros per a ajudes a habitatges. La línia d'ajudes a particulars s'ha exhaurit i se n'han beneficiat 53 habitatges: 26 en la primera convocatòria i 27 en la segona.

Pel que fa a les ajudes rebudes per l'Ajuntament, en la primera convocatòria ARRU es destinaren 38.500 euros a la millora de mobiliari urbà del poble de Santa Maria. En la segona convocatòria, la subvenció de 38.500 euros fou destinada per part de l'Ajuntament a la rehabilitació de la plaça dels Hostals. Es tracta d'un total de 77.000 euros.

stats