Part Forana
Part Forana 03/01/2023

Sant Joan tindrà el seu nou centre de salut el segon semestre de 2023

Les noves instal·lacions sanitàries tindran una consulta de medicina familiar, una d’infermeria, una de pediatria i una sala de cures

ARA Balears
1 min
Presentació de la nova Unitat Bàsica de Salut de Sant Joan

PalmaLa nova Unitat Bàsica de Salut (UBS) de Sant Joan ja ha iniciat les obres de construcció amb la previsió que estiguin finalitzades al segon semestre de 2023. Segons ha informat aquest dimarts el Govern balear, les noves instal·lacions sanitàries tindran una consulta de medicina familiar, una d’infermeria i una de pediatria i una sala de cures. A més, el nou edifici també tindrà vestíbul, recepció, tres sales d’espera, zona d’admissió i arxiu.

L'executiu illenc ha destacat que amb aquestes obres es resoldran els problemes derivats de l’antiguitat del centre actual, com ara les barreres arquitectòniques —incòmodes per als usuaris i per al personal— o els problemes de climatització. Així, el projecte de la nova UBS de Sant Joan esbucarà l’edifici actual i construirà el nou al mateix lloc, però eliminant l’elevació actual del terreny i construint la nova edificació en el nivell més baix del solar, amb una millora substancial en l’accessibilitat. 

A través d'un comunicat, el Govern balear ha explicat que les obres de construcció tenen un pressupost de 570.641,14 euros. Durant l'acte de col·locació de la primera pedra de les obres, la presidenta balear, Francina Armengol ha destacat l'esforç que fa l'Executiu en la millora del sistema sanitari de l'Arxipèlag. "Aquest Govern té una prioritat absoluta en tot el que fa referència a la salut, a la prevenció de la malaltia i a l'atenció a les persones que ho necessiten", ha remarcat la presidenta.

En aquest sentit, el Govern balear ha explicat que actualment la Conselleria de Salut du a terme projectes i inversions per un valor de 300 milions d’euros a totes les illes, que suposen 3.000 llocs de treball directes i indirectes.

stats