Ports
Part Forana 15/11/2023

Retiren el vaixell enfonsat a la badia de Pollença des de fa cinc mesos

L'operació ha començat a les 9.30 h amb la flotació del vaixell. Després, li han tret els líquids residuals que haguessin pogut quedar-hi, com olis i benzina

ARA Balears
1 min
El vaixell.

PalmaEl vaixell enfonsat a la badia de Pollença des de juny ha estat retirat aquest dijous. La previsió era que les tasques acabassin avui matí mateix i, encara que en un principi pareixia que no es podria treure el vaixell aquest mateix dijous, per la complexitat de l'operació i diversos problemes tècnics, finalment sí que s'ha pogut treure de l'aigua.

L'operació ha començat a les 9.30 h amb la flotació del vaixell. Després, li han tret els líquids residuals que haguessin pogut quedar-hi, com olis i benzina, i també li han col·locat les cintes per poder-lo alçar de l'aigua. Malgrat els problemes tècnics, el procés d'extreure el vaixell i la seva retirada de dins la badia ha acabat correctament.

Un operari inspecciona el vaixell.

A la retirada, hi han assistit el gerent de PortsIB, Jaume Carbonell, i una representació de l'equip de govern de l'Ajuntament, entre ells la regidora de Medi Ambient i Badia, Steffy Pozo, qui ha dit que aquesta actuació és molt positiva, però que encara queden molts vaixells en situació irregular. A més a més, ha desitjat que aquesta escena no es repeteixi.

Des de l'Ajuntament de Pollença han destacat la bona col·laboració entre les diferents administracions implicades —PortsIB, Salvament Marítim i el mateix consistori—. La corporació municipal també ha volgut fer un agraïment al Reial Club Nàutic del Port de Pollença per la seva participació en la coordinació de les tasques i per cedir l'espai.

stats