Part Forana 27/04/2020

Reobren el pou de la Gravera de Manacor

El passat 17 de febrer es va foradar la canonada de connexió del pou de la Moladora amb els dipòsits d'aigua de Manacor

Ara Balears
2 min
Reobren el pou de Sa Gravera de Manacor

PalmaSAM Manacor, amb la col·laboració de l'Ajuntament del municipi, ha començat la reperforació del pou de la Gravera, que es va col·lapsar fa un any. Segons ha informat el Consistori a través d'un comunicat, el pou de la Gravera té una "importància estratègica" per garantir el subministrament d'aigua a Manacor, i ha recordat que la Gravera forma part dels pous d'abastiment d'aigua de la ciutat, juntament amb la Moladora, les Tapereres, el Pollencí, na Mavida i la Torre.

L'Ajuntament ha remarcat la importància d'aquests pous, que, segons ha assegurat, "contribueixen de manera diferent als 7.000 m² diaris que consumeix Manacor, en funció de la seva capacitat d'extracció".

L'aigua dels pous és bombada als dipòsits per tal de garantir el volum i la pressió adequada a tota la xarxa de distribució. Els dipòsits de Manacor estan formats per dos dipòsits reguladors d'emmagatzematge que reben l'aigua (900 m³) i des d'aquí es passa al dipòsit elevat per donar-li pressió (200 m³). El volum total d'emmagatzematge és de 1.100 m³, que durant les hores punta de consum es consumeixen en dues hores.

Reobren el pou de Sa Gravera de Manacor

Cal recordar que el passat 17 de febrer es va foradar una canonada del pou de la Gravera que va provocar la ruptura de la connexió del pou de la Moladora amb els dipòsits d'aigua de Manacor. Gràcies a la ràpida actuació dels tècnics, l'avaria es va traduir en una baixada de pressió, i no va arribar a tallar el subministrament. Per tant, amb la reobertura del pou de la Gravera s'augmenten les garanties d'abastiment d'aigua a Manacor.

A més d'aquesta actuació, la SAM tramita el projecte de construcció d'un segon dipòsit de 10.000 m³ d'aigua per garantir l'aigua al municipi durant dos dies en cas d'avaria crítica en el sistema d'abastiment, a la vegada que augmentarà la pressió de les zones més allunyades dels actuals dipòsits.

stats