Part Forana 20/04/2020

La recollida porta per porta es consolida a Manacor durant el confinament

L'Ajuntament del municipi intenta, així, evitar nous contagis

Ara Balears
1 min
La recollida porta per porta es consolida a Manacor durant el confinament

PalmaEl departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Manacor valora molt positivament l'acollida del servei de recollida de residus porta per porta que s'ha posat en marxa durant la crisi del coronavirus. Segons ha informat el Consistori del municipi a través d'un comunicat, aquesta mesura, acompanyada de l'aturada del servei de deixalleria mòbil i el retorn de dos serveis aturats fins ara, els punts verds i la recollida de voluminosos, tenen com a objectiu evitar el risc de nous contagis al municipi, a més de facilitar el confinament als veïns de la localitat.

En la compareixença telemàtica, també han explicat que durant el confinament per l'estat d'alarma s'ha registrat una baixada d'un 15% en la producció de residus, un augment d'un 35% en la producció orgànica i s'ha aplicat la tarifa reduïda a 4.500 habitatges –a través de la campanya 'Reciclar bé té recompensa'.

En la roda de premsa telemàtica d'aquest dilluns s'han explicat també les tasques de neteja que els serveis municipals estan duent a terme a Manacor. El departament de Medi Ambient ha informat que s'ha notat que els carrers, en general, estan nets, tot i que han remarcat que diàriament es netegen a pressió llocs sensibles: centres de salut, farmàcies, estació, zones comercials, policia i la plaça de les Verdures. Finalment, s'ha volgut destacar i agrair, també, la implicació dels pagesos.

stats