Part Forana 06/02/2019

El PSOE proposa municipalitzar la neteja d'edificis públics de Manacor

Demana que l'empresa pública SAM es faci càrrec del servei

M. B.
1 min
La biblioteca, una de les dependencies públiques amb el servei de neteja privatitzat.

ManacorEl proper ple de l'Ajuntament de Manacor debatrà una moció del grup socialista que proposa la municipalització del servei de neteja d’edificis, dependències i instal·lacions municipals i centres escolars, una concessió que acaba el mes de juliol.

El PSOE demana que sigui la Societat Anònima Municipal (SAM) la que es faci càrrec del servei, incorporant un tercer departament als dos que ja gestiona: l'ORA i el servei d'aigües.

"És un servei que afecta petits i grans, ja que va des de les escoles fins a qualsevol altra instal·lació municipal, poliesportius, museus, etcètera, i que requereix un control exhaustiu del seu adequat compliment perquè pot repercutir directament en la salut de tots els seus usuaris", explica la portaveu, Núria Hinojosa.

El grup socialista manacorí recorda que la privatització dels serveis comporta, en la majoria dels casos, "una reducció de la qualitat, ja que l’objectiu i prioritat de l’empresa privada és obtenir benefici, encara que això suposi una reducció important de la qualitat del servei".

Si s'acceptàs la proposta de municipalitzar el servei, l'Ajuntament de Manacor hauria de modificar amb urgència els estatuts de la SAM perquè pugui assumir la neteja d’edificis i instal·lacions municipals, ja que actualment el seu àmbit competencial està centrat en el servei d'aigua, que té el reconeixement de bona gestió de tot el Consistori, i també l'ORA.

stats