Pla de Mallorca
Part Forana 21/12/2023

Preocupació per les cremes incontrolades de restes de poda i voreres al Pla

Els serveis d'emergència han demanat als veïns que optin per fer-ho que no abandonin el foc fins que no estigui completament apagat

Joan Socies
1 min
El foc provocat per un a crema incontrolada

PalmaAquests dies les agrupacions de Protecció Civil del Pla de Mallorca van de bòlit amb els petits incendis que es produeixen a foravila per no controlar les cremes de voreres o de restes de poda que fan els veïns. En pocs dies s'han produït tot un seguit de petits incendis a causa de la falta de control del foc per part dels veïns. En alguns casos les unitats locals de Protecció Civil els han pogut controlar, però en altres casos ha estat necessària la intervenció dels Bombers de Mallorca o de brigades de l'Ibanat.

El foc a punt d'arribar a la carretera

És per això que es demana als veïns que optin per cremar les restes de poda o voreres que no abandonin el foc fins que aquest no estigui completament apagat. A les imatges adjuntes es veu com en la crema d'una vorera es van cremar les figueres que hi havia i el foc les anava calcinant a poc a poc i de manera lenta. Això era al costat d'una carretera i si no hagués estat, en aquest cas, per la intervenció de Protecció Civil de Montuïri, els arbres haurien pogut acabar damunt la carretera.

stats