Mobilitat
Part Forana 29/05/2024

Porreres reclama al Consell passos per a vianants a la mesquita i la benzinera

MÉS denuncia "el lamentable estat de la voravia", fet que la converteix "en un dels trams per a vianants més concorreguts i perillosos" del municipi

Josep Maria Sastre
2 min
Imatge d'arxiu

PorreresL'Ajuntament de Porreres reclamarà al Consell de Mallorca que habiliti dos passos per a vianants per travessar des de la voravia cap a la mesquita i la benzinera, ubicats a la carretera Ma-5030A entre Porreres i Montuïri.

Aquesta petició sortí del ple en el debat d'una moció de MÉS per Porreres, en la qual s'advertia de la perillositat que suposa per a la comunitat magribina que ha de passar per anar a la mesquita i també de la gent que va a comprar a la benzinera, ha explicat el portaveu dels ecosobiranistes a l'Ajuntament de Porreres, Sebastià Lliteres.

Mitjançant aquesta moció que fou aprovada per unanimitat en el ple, l'Ajuntament demanarà que es duguin a terme millores a la voravia que uneix el nucli urbà amb el cementiri municipal a causa del mal estat que presenta.

En el seu escrit, MÉS denuncia "el lamentable estat de la voravia", fet que la converteix "en un dels trams per a vianants més concorreguts i perillosos" del municipi.

Recorda que "és un dels passejos més utilitzats pel fet que aglutina nombrosos espais comuns i de reunió: l'institut, la biblioteca, un supermercat, el camp d'esports i la piscina municipal, la mesquita, el cementiri, indústries importants i comerços porrerencs".

Sobre la necessitat de millorar la vorera, adverteixen que el mal estat "és causat sobretot pels moviments de paviment ocasionats per les arrels dels arbres. Això fa que la superfície sigui molt irregular i en alguns trams es faci difícil caminar-hi sense problemes. Aquest vial també inclou un carril bici que no deixa de ser una cursa d'obstacles per a ciclistes i persones amb mobilitat reduïda, i una il·luminació deficient i sovint avariada".

El pacte de govern (El PI -PP) votà a favor de la moció i ara l'Ajuntament elevarà les peticions que s'hi inclouen al Consell de Mallorca titular de la carretera.

La batlessa de Porreres, Xisca Mora, va advertir en el ple que el Consell probablement no acceptarà posar passos per a vianants a la carretera. En cas que sigui així, l'Ajuntament demanarà, però, que es faci alguna intervenció o senyalística alternativa per millorar la seguretat dels vianants.

stats