Infraestructures
Part Forana 04/05/2023

Pollença construirà un tanatori municipal de 2,6 milions en un solar de 800 metres quadrats

L'Ajuntament ha aprovat el projecte bàsic per aixecar-lo just devora el cementeri

1 min
El nou tanatori s'ubicarà a un solar annex al cementeri.

PalmaL'Ajuntament de Pollença ha aprovat el projecte bàsic per a la construcció d'un nou tanatori municipal, un projecte que es va incloure en el pacte de govern pel fet de ser una demanda ciutadana històrica. L'edifici, que s'aixecarà en un solar municipal de 833,15 metres quadrats annex al cementeri, tindrà tres sales, oficines, banys, accés de cotxes fúnebres, magatzem, zona de personal i administració, ascensor i aparcament, segons ha explicat l'Ajuntament en una nota de premsa.

El pressupost de les obres és de 2.616.716,27 euros i es preveu que, "després del període d'exposició pública, es pugui licitar", ha assegurat el regidor d'Urbanisme, Tomeu Cifre. Fa més de dos anys que es varen fer les primeres passes per a la construcció d'aquesta infraestructura. De fet, va ser el febrer de 2021 que l'Ajuntament va procedir a netejar el solar on s'ha de fer per tal d'iniciar l'estudi topogràfic. A més, es va anunciar que l'objectiu era que estigués llest abans d'acabar el 2022.

Sobre aquest retard, Cifre ha explicat que "després de redactar el projecte vàrem quedar pendents de les autoritzacions supramunicipals de Medi Ambient i Sanitat". El regidor ha assegurat que el tanatori actual ja queda "petit" i que és necessari que els pollencins "tinguin un espai adequat per acomiadar-se".

stats