Part Forana 31/03/2017

Sa Pobla suma un nou Espai de Dones per impulsar l'associacionisme femení a la Part Forana

L'Ajuntament i el Consell de Mallorca signen un acord per apropar les polítiques de gènere als consistoris

Ara Balears
2 min
/ AJUNTAMENT DE SA POBLA

Sa PoblaL'Ajuntament de Sa Pobla i el Consell de Mallorca han signat aquest divendres el conveni d'un nou Espai de Dones. Aquesta col·laboració interinstitucional permetrà la posada en marxa i funcionament d'una iniciativa generada per apropar les polítiques de gènere als ajuntaments i a la ciutadania de Mallorca, ha explicat el consistori municipal en un comunicat. L'objectiu principal serà impulsar l'associacionisme femení i l'assessorament als municipis del voltant en matèria d'igualtat.

L'Espai de Dones, que s’obrirà en un local proporcionat i habilitat per l'Ajuntament de sa Pobla, permetrà centralitzar i millorar la informació, l'orientació, els recursos i l'assessorament que s'ofereix a les dones en temes d'igualtat. Una iniciativa que ha estat aprovada per unanimitat al ple del municipi.

La signatura d'aquest conveni de col·laboració interinstitucional per a la posada en marxa de l'Espai de Dones ha tingut lloc a l'Ajuntament de sa Pobla per part del vicepresident segon i conseller executiu de Participació Ciutadana i Presidència del Consell de Mallorca, Jesús Juan Jurado; i el batle de sa Pobla, Biel Ferragut. A l'acte també hi han assistit la directora insular d'Igualtat del Consell de Mallorca, Nina Parrón; el regidor de Participació Ciutadana de l'Ajuntament d'Inca, Antoni Simó i la regidora de Fires i Festes, Maria Magdalena de la Fuente.

Amb aquest pas, ja són tres els Espais de Dones que s'han creat a Mallorca en aquesta legislatura, afegint-se als ja actius d'Inca i Manacor. El Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular d'Igualtat, destinarà a aquest centre la tasca presencial d'una tècnica d'Igualtat per fomentar les polítiques de gènere locals i dinamitzar l'associacionisme. L'Ajuntament de sa Pobla, a través dels seus serveis socials, donarà el seu suport per a una bona coordinació i per la gestió de les cites en el centre.

Després de la signatura del conveni el vicepresident del Consell, Jesús Jurado, ha assenyalat que amb aquest nou espai de Dones a sa Pobla "ens allunyem dels grans nuclis urbans i aprofundim la creació d'espais a la Part Forana, on les dones de la zona tindran un espai proper on crear sinergies."

En aquest sentit, Nina Parrón ha assenyalat que "podem estar molt satisfets, i esperem poder

aconseguir crear una bona xarxa entre tots els espais que anem creant i crearem per donar un impuls important a l'associacionisme femení a tota l'illa".

stats