Urbanisme
Part Forana 05/10/2022

La plaça del Cós recuperarà l’espai públic per als manacorins

Les obres de millora d’aquest lloc començaran aquest mes d’octubre i tenen un termini d'execució de sis mesos

ARA Balears
2 min
El batle de Manacor, Miquel Oliver, amb la delegada d'Urbanisme, Núria Hinojosa, i el director de l'execució de l'obra, Antoni Puerto.

PalmaLa reforma integral de la plaça del Cós, situada al centre de la ciutat de Manacor, eliminarà les barreres arquitectòniques. L'objectiu és millorar l’aspecte general del lloc i afavorir la recuperació de l’espai públic per als vianants. A més, l’obra també substituirà les xarxes de serveis –enllumenat públic, aigua potable, clavegueram, escomeses particulars i xarxa de pluvials, ara inexistent– i instal·larà una zona de reg per a la vegetació. La superfície de la intervenció és de 2.375 metres quadrats.

Per la seva banda, la delegada d’Urbanisme, Núria Hinojosa, ha dit que pretén dignificar "un espai que es diu plaça però que no actua com a plaça, com hem fet des del 2019 amb la plaça de l’Antigor, la plaça de Berard, a la primera línia de Portocristo, i actualment a la plaça dels pares Creus i Font i Roig i a Santa Catalina". D'aquesta manera, la plaça passarà a tenir un únic sentit de la circulació i l’enllaç amb el carrer d'Olesa, Baix del Cós i Toni Galmés es resoldrà amb una rotonda de petites dimensions. També s’eliminaran els semàfors existents i es reduirà l’aparcament a una plaça adaptada i algunes places de càrrega i descàrrega. Així, la resta d’espai públic passarà a ser espai per als vianants i es deixarà tota la plaça al mateix nivell.

"Posam al centre qui toca: els vianants. Quedarà una zona pacificada, tranquil·la i on els vehicles hagin de circular a poca velocitat", ha assenyalat el batle de Manacor, Miquel Oliver. En aquest sentit, Oliver ha recordat que la plaça del Cós uneix dues parts molt importants del municipi i té un flux de gent constant, "amb unes voravies que actualment han quedat clarament insuficients pel trànsit de vianants i les necessitats comercials de la zona". Per això, el batle ha insistit en l’impacte positiu que tendrà aquesta reforma integral en els comerços de la zona, passats els mesos d’obra.

Les obres tenen un termini d’execució de sis mesos i un pressupost de 838.784,96 euros, tot i que s’emmarquen en un conjunt de canvis de circulació, com el canvi de sentit de l’avinguda de Baix del Cós. El projecte ha estat redactat per l’arquitecte manacorí Joan Pasqual i l’empresa Melchor Mascaró S.A. serà l’encarregada de la seva execució. Amb tot, les accions estan sotmeses a un seguiment arqueològic a causa de la ubicació de les obres.

stats