Pla de Mallorca
Part Forana 02/04/2024

El Pla de Mallorca viu aquest dimarts la plena de les pancaritats

Porreres, Sencelles, Lloret i Santa Eugènia celebren el del Diumenge de l’Àngel

Joan Socies
2 min
La segona festa de Pasqua, o tercera per alguns, és el dimarts després de Pasqua

PalmaLa segona festa de Pasqua, o tercera per a alguns, és avui, el dimarts després de Pasqua. I això al Pla de Mallorca és sinònim de pancaritats. Una tradició que perviu amb més o menys assistència. I és que avui dia ja no tothom fa feina al seu poble i pot tenir festa per poder acudir a l’ermita a menjar les darreres panades i rubiols. Algaida a Castellitx, Montuïri al puig de Sant Miquel, Petra, Vilafranca i Sant Joan a Bonany, Llubí a l’ermita del Sant Crist viuen avui la seva festa.

A les nou del matí, els vilatans de Montuïri ja han fet Batle del Puig Joan Mesquida Llinàs, qui fins el passat agost va ser el Dimoni dels Cossiers, i ha rebut així l’homenatge del poble en rebre la vara de batle per un dia. De la plaça han partit, amb la Banda de Música i el so d’El Chico de las Gaseosas.

Castellitx

Al puig el berenar, el campionat de tella, la missa i el ball de bot han estat els protagonistes de la jornada. Una festa molt sentida pels montuïrers. Tant és així que ja fa molts d’anys que el programa de festes que elabora l’Ajuntament no duu per títol Festes de Pasqua o Setmana Santa com en altres indrets, sinó que el seu nom és Festes del Puig. A Algaida també han partit puntuals cap a la Pau o Castellitx. Allà també hi ha hagut temps per a la missa, jocs i balls damunt l’era.

Sineu celebra la festa el Dilluns de Pasqua

Petrers, vilafranquers i santjoaners comparteixen espai de berena. Al puig de Bonany també hi ha hagut missa aquest matí. A l’ermita del Sant Crist, els llubiners s’hi han arreplegat per escoltar missa i dinar. L’horabaixa hi haurà jocs per acabar de celebrar el seu pancaritat. A Sineu celebren la festa el Dilluns de Pasqua. Així, ahir horabaixa acudiren a l’ermita per celebrar-hi missa. A Porreres, Sencelles, Lloret i Santa Eugènia celebren el seu pancaritat del Diumenge de l’Àngel, el propvinent dia 7 d’abril.

stats