Mobilitat
Part Forana 31/05/2023

A peu, amb bici o transport públic, les úniques maneres d'arribar a Formentor a partir de l'1 de juny

L'horari de les restriccions és de les 10 i les 22.30 h, però fins a la platja s'hi permet el pas de taxis autocars de serveis discrecionals

ARA Balears
2 min
L'horari de les restriccions, que seran fins dia 30 de setemebre, són entre les 10 del dematí i les 10 i mitja del vespre.

PalmaA peu, amb bicicleta o amb transport públic són les úniques maneres d'accedir a Formentor a partir d'aquest dijous, dia primer de juny, i fins al 30 de setembre. Les restriccions, que estaran vigents entre les 10 h del dematí i les 22.30 h del vespre, afecten els 20 quilòmetres que fa la via entra la darrera rotonda del Port de Pollença i el far. A més del transport públic, durant l'horari establert, just podran traspassar les barreres del control d'accés els residents, els vehicles amb una autorització especial i els vehicles d'emergències.

La mesura estableix dos trams diferenciats de la carretera. Al primer tram, entre la rotonda del Port i la platja de Formentor, s'hi permet el pas de taxis, d'autocars que no siguin els serveis de línia regular i vehicles VTC. El segon tram, entre la platja i el far, és el més restrictiu i just s'hi permet el trànsit de persones a peu, amb bici o amb els serveis de la línia regular de bus.

El cap i el far de Formentor són una de les principals atraccions turístiques de l'illa.

La 334 és la línia del TIB que fa la ruta Alcúdia - Port de Pollença - far de Formentor. Té parades al mirador del Colomer, a la platja, i cala Figuera - cala Murta. El Consell recomana als visitants que estacionin els seus cotxes particulars al llarg de ronda de circumval·lació del Port, on la línia de bus té tres parades.

En comparació amb anys anteriors, Mobilitat ha avançat 15 dies l'entrada en vigor de les restriccions al trànsit per evitar la massificacció a la carretera que recorre tota la península. L'objectiu d'aquest canvi és l'adaptació a l'allargament de la temporada turística. L'objectiu de la mesura és la preservació del medi ambient d'un entorn que és un dels principals reclams turístics de l'illa.

Com ja va succeir l'estiu passat, l'horari de les restriccions també serà fins a les 22.30 h. D'aquesta manera, s'evita l'afluència massiva de persones i vehicles per observar la posta de sol des del cap de Formentor.

stats