Urbanisme

La nova ronda de Manacor permetrà un nou creixement de la ciutat

L'Ajuntament aprova iniciar els tràmits per l'expropiació forçosa dels terrenys entre la plaça de Madrid i els voltants de l'hospital comarcal

La ronda de Manacor.
Sebastià Vanrell
12/06/2024
2 min

ManacorManacor tindrà 10.000 nous metres quadrats de sòl residencial. El ple municipal ha aprovat aquest dilluns el creixement de la ciutat mitjançant la construcció d'una nova ronda de circumval·lació que anirà des de la rotonda de la plaça de Madrid fins a la que està situada a la via de Palma, a l'alçada de l'hospital comarcal. Per això, l'Ajuntament iniciarà el procés d'expropiació forçosa de 15 referències cadastrals fins ara situades a un sistema de sòl rústic.

Es tractarà de la primera gran actuació urbana prevista dins el primer quadrienni del Pla General aprovat definitivament ara fa poc més de dos anys, el gener de 2022. Serà una ronda d'aproximadament un quilòmetre de longitud, de 30 metres d'amplada i que implicarà la dotació de serveis municipals. A canvi del nou espai constructiu residencial al qual l'Ajuntament haurà de dotar de serveis, el Consistori aconseguirà 21.500 metres quadrats de nova zona verda, un aparcament públic de 99 places i 7.000 metres quadrats més de terrenys per ampliar els actuals d'educació Infantil i Primària de Son Boga i el molí d'en Xema, segons ha explicat la que fou regidora d'Urbanisme municipal, la socialista Núria Hinojosa.

Una nova clínica privada

Aquesta nova ronda també durà associada l'habilitació d'un poc més de 18.000 metres quadrats de sòl sanitari privat just devora l'auditori municipal, la qual cosa possibilitarà idò la construcció d'una nova clínica a la ciutat, amb l'avantatge d'estar situada a pocs metres de l'hospital, ara en procés d'ampliació i d'estar també a pocs metres del que ha de ser el segon centre de salut de la ciutat de Manacor, i que està previst (tot i que encara sense data) al mig del parc del molí d'en Beió.

Durant el ple municipal, precisament el PSOE va demanar a l'equip de govern la possibilitat efectiva d'adquirir també el sistema general 4002, cosa que permetria incloure així mateix el vial que va de la ronda a l'hipòdrom de Manacor, i això suposaria haver d'expropiar 3.000 metres quadrats més; cosa que l'Ajuntament, de moment, descarta.

"Hem de veure ara de quina disponibilitat pressupostària disposam", explica el batle manacorí, Miquel Oliver, que no descarta un conveni amb el Govern a l'hora d'assumir el cost que aquesta nova ronda suposarà per a les butxaques locals.

stats