Turisme
Part Forana 23/06/2023

Muro perdrà 300.000 euros perquè Costes fa retirar 700 gandules

Segons l'Ajuntament, la Demarcació amidà la platja amb el nivell de la mar alt, quan la superfície d'arenal era més estreta

1 min
Pel setembre del 2022, els para-sols feien ombra dins la mar, i no sobre l'arena, a les platges de Muro.

PalmaL'Ajuntament de Muro deixarà d'ingressar aquest estiu gairebé 300.000 euros (en concret, poc més de 293.000), a causa de l'obligació de retirar 700 gandules del seu litoral. El motiu d'aquesta reducció és, segons el batle, "perquè els tècnics de la Demarcació de Costes amidaren la platja quan, per influència de la lluna, el nivell de mar era molt alt i, en conseqüència, les superfície de l'arenal era més estreta". "És per aquest motiu que Costes ens fa retirar tota una filera de gandules. Això causa que les empreses concessionàries del servei ens pagaran a l'Ajuntament un cànon inferior al de l'any passat, i els ingressos minvaran", comenta Miquel Porquer, reinvestit batle de Muro dissabte passat.

"Està previst que Costes torni a fer una de les seves revisions periòdiques pel mes de juliol. Confiam que els resultats en aquest cas ens siguin més favorables i puguem recuperar qualque cosa. Ara per ara, però, els càlculs són que el 2022 ingressàrem 1,2 milions d'euros, mentre enguany just just passarem dels 900.000", comenta el batle.

La concessió del servei de gandules i para-sols de Platges de Muro no inclou el servei de socorrisme. "L'Ajuntament ha de fer equilibris per oferir un bon servei de socorrisme amb un pressupost que s'ha hagut de minvar. Hem de pensar que el nombre de socorristes és el mateix tant si hi ha 3.000 gandules com si n'hi ha 2.300. Els ingressos, però, seran inferiors que anys passats", explica el batle.

stats