Part Forana 14/06/2022

Els municipis del Llevant prenen mesures en favor dels vianants durant l'estiu

Mentre que Portocristo obrirà el passeig, Son Servera i Sant Llorenç prohibeixen els patinets i vehicles elèctrics a primera línia de la mar

ARA Balears
2 min
Senyal prohibició VMP

Els ajuntaments de Manacor, Son Servera i Sant Llorenç han decidit paral·lelament prendre mesures en favor dels vianants als passeigs de primera línia de la mar durant la temporada turística. Així, mentre que a Portocristo s'ha limitat el pas de cotxes, Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar han prohibit els patinets i vehicles elèctrics a primera línia de Cala Millor.

En concret, l’Ajuntament de Manacor obrirà el carrer de Bordils de Portocristo als vianants de dilluns a divendres de les 16 h a les 8 h del dia següent i els caps de setmana, de les 16 h del dissabte fins a les 8 h del dilluns següent. Amb aquesta mesura, el carrer de Bordils i la primera línia de Portocristo es converteixen en una zona de prioritat per als vianants i les bicicletes, en què els vehicles motoritzats només podran circular a una velocitat màxima de 20 quilòmetres.

L’objectiu del Consistori manacorí "és afavorir un entorn més saludable que eviti els efectes de la contaminació i els renous dels vehicles, i més segur per als vianants. Així mateix, la mesura té un efecte comercial i turístic", segons ha informat l'Ajuntament en una nota de premsa. La mesura serà efectiva a partir de l’obertura del carrer de Bordils, que s’espera que sigui les properes setmanes.

Per altra banda, l'àrea de policia de Son Servera ha limitat el pas dels vehicles VMP, és a dir, vehicles de mobilitat personal, pel passeig marítim que va de Cala Millor a Cala Bona. L'objectiu és evitar accidents i garantir la seguretat dels vianants i la mesura s'aplicarà només els mesos d'estiu.

Cal remarcar que aquests vehicles sí que podran circular per la resta de carrils bici, com el que va de Cala Millor a Son Servera, per exemple. Aquesta decisió s'ha pres de manera conjunta i amb el consens de l'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar que també optarà per la mateixa mesura a la seva zona de Cala Millor.

Per tal de fer efectiva aquesta norma, la Policia Local ja ha senyalitzat la zona i fa primer una campanya informativa per a la ciutadania. Una vegada implantada la norma i informada, aquelles persones que no respectin la senyalització seran sancionades.

D’aquesta manera, els vianants tindran prioritat absoluta en la primera línia de la platja, molt transitada per turistes i veïns durant aquests mesos. A més, cal recordar que l'ús d'aquest tipus de vehicles està regulat per llei, i, per tant, els usuaris han de complir amb les normes establertes, com ara l'ús de casc, no conduir sota la influència d'alcohol o drogues o no fer ús del mòbil durant la conducció, entre d'altres.

stats