Part Forana 12/11/2021

Els municipis enceten la reivindicació del 25-N

Diversos pobles comencen un programa de conscienciació amb motiu del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

ARA Balears
2 min
Concentració pel 25N a Palma convocat pel Moviment Feminista de Mallorca

Diferents municipis comencen els pròxims dies un programa d'activitats per sumar-se a la reivindicació del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. Entre els actes previstos hi ha conferències, activitats lúdiques, esportives i culturals, sense oblidar els actes centrals del 25-N, que es podran dur a terme amb més normalitat que l'any passat.

A Manacor els actes s'inicien dia 16 de novembre amb un cicle de xerrades, en les quals s'informarà sobre la violència obstètrica o la violència sexual. L'acte principal es durà a terme dia 25 amb una marxa de torxes des de la plaça de la Mora, organitzada per l'Assemblea Antipatriarcal i una posterior concentració a la plaça de la Bassa, iniciativa del col·lectiu Dones de Llevant. Durant aquestes setmanes al Centre de Salut de Portocristo també es pot visitar l'exposició Femme, de Bel López.

Altres municipis, com Felanitx, també conviden els seus veïns a participar en una dotzena d'actes que es perllongaran fins al desembre. El calendari s'hi han plasmat diferents exposicions, microteatre, diada multiesportiva en favor de la igualtat i jornades de defensa personal femenina, entre d'altres. L'associació Felanitx per la Igualtat entregarà a les escoles material de l'exposició 25-N. Aquí i allà, contra les violències masclistes perquè l'alumnat reflexioni sobre els drets a través de retrats de dones l'acte central en homenatge a les víctimes de la violència masclista a la plaça de la Font de Santa Margalida i la façana de l'Ajuntament s'il·luminarà de color lila entre els dies 22 i 28 de novembre.

Els pobles petits també s'han sumat a la iniciativa, com per exemple Valldemossa o Bunyola, on es recupera el recorregut interurbà per a dones de totes les edats. El dia 25 es llegirà un manifest a la plaça del municipi.

stats