Part Forana
Part Forana 12/02/2024

Montuïri reclama al Consell que reactivi el polígon industrial de la zona de l'antiga discoteca ICS

La moció s'ha aprovat amb el suport dels cinc representants del PP i dels quatre de MÉS per Montuïri

Josep Maria Sastre
2 min
El ple de l’Ajuntament de Montuïri

MontuïriEl ple de l'Ajuntament de Montuïri va aprovar dijous una moció presentada pel Partit Popular, mitjançant la qual s'insta el Consell de Mallorca a modificar el Pla Territorial de Mallorca (PTM) per tal de reclassificar com a sòl urbanitzable industrial la zona de l'antiga discoteca ICS. El document fou aprovat amb el suport dels cinc representants del PP i dels quatre de MÉS per Montuïri. Els dos regidors del PSIB es van abstenir.

La moció, que podeu consultar aquí, recorda que el polígon industrial de 70.000 metres quadrats topà amb "impediments com conflictes judicials o aprovació del pla territorial", entre d'altres. S'hi explica que "una vegada superats tots aquests entrebancs, el novembre de 2014, l'Ajuntament de Montuïri va entrar al Consell de Mallorca la documentació per a l'aprovació definitiva de l'expedient de planejament del polígon. El mes de gener del 2015 es va requerir a l'Ajuntament de Montuïri documentació addicional per a l'aprovació, que es vaenviar sis anys després, concretament el mes d'abril de 2021".

Posteriorment, el ple del Consell de Mallorca de dia 11 de maig de 2023, és a dir, setmanes abans de les eleccions municipals i autonòmiques, va aprovar una modificació del pla territorial amb diferents modificacions que afectaren aquest polígon, ja que es classificà com a sòl rústic l'àmbit de sòl urbanitzable industrial (Polígon X).

Ara, i amb l'aprovació de la moció, que fou defensada per la portaveu popular Maria Elena Jaume, l'Ajuntament de Montuïri reclama al Consell de Mallorca que modifiqui novament el PTM i que es reactivi el polígon industrial.

El regidor i tinent de batlessa del PSIB, Antoni Miralles, justificà l'abstenció del seu partit argumentant que, "com a grup municipal socialista, sempre ha estat a favor de la construcció del polígon de serveis" però "també volem fer constar que les coses des de l'inici no s'han fet amb l'agilitat desitjada. Una prova d'això és els més de 20 anys que han passat sense avenços". Miralles recorda que "l'actual PTM desclassifica sòl no urbanitzat d'acord amb el model territorial definit per les directrius d'ordenació del territori".

Per la seva banda, la batlessa de Montuïri, Paula Maria Amengual, digué que el seu partit votà a favor de la moció del PP "en coherència amb la posició mantinguda durant tota la passada legislatura. El 2002 ja hi havia un conveni amb els promotors del polígon i, posteriorment, l'Ajuntament havia modificat puntualment la normativa municipal per a la implantació d'un sector de sòl urbanitzable industrial i de serveis a Montuïri". Afegí que "tot i que l'argumentari de la moció del PP es podria perfilar, estam a favor de l'acord que proposa, i per això hi donam suport".

Així mateix, Amengual recorda que "a banda de tot plegat, vull recordar que en aquests terrenys ara mateix hi ha una discoteca en runes i que són un niu de brutor". "Hi hem de tornar a fer feina i record que l'Ajuntament, d'acord amb la normativa municipal, tindrà la darrera paraula per dir com volem que sigui aquest polígon", conclou.

stats