Part Forana 27/03/2019

Montuïri augmenta un 9% la recollida selectiva de residus en quatre anys

Un 40% dels habitatges s'adhereix al programa ITR, cosa que permetrà reduir la taxa un 38%

Ara Balears
1 min
Les campanyes de reciclatge a Montuïri estàn donant resultats molt positius.

MontuïriMontuïri ha augmentat en només quatre anys un 9% la recollida selectiva entre els seus habitatges i comerços. Es tracta d'un augment que situa aquest municipi del Pla de Mallorca com un dels capdavanters pel que fa a la separació de residus amb un percentatge d'un 45,4% el 2017, respecte del 36,2% de l’any 2013. Encara s'esperen les dades de residus generats el 2018, que facilita Tirme. Pel que fa a les xifres de producció de residus de rebuig, han baixat, atès que han passat del 63,8% del 2013 a un 54,6% el 2017.

D'altra banda, l’Ajuntament assenyala que amb la recent posada en funcionament del nou programa d’Inspecció Tècnica de Residus (ITR) s'espera que aquestes xifres continuïn evolucionant de manera positiva.

L'equip de govern de Montuïri destaca la bona acollida d’aquest programa, al qual s’han sumat 574 habitatges del centre urbà i 138 de rústic, xifra que representa un 40% del parc immobiliari d'habitatge.

Ciutadania compromesa

En aquest sentit, el batle, Joan Verger, ha explicat que "les xifres d'inscripció al nou programa d’Inspecció Tècnica de Residus demostren el compromís de la ciutadania de Montuïri amb el reciclatge, així com també que el medi ambient és una prioritat per a l'equip de govern de l'Ajuntament".

Amb l'ITR, la taxa de 195 euros es pot reduir un 38% i quedar al voltant del 120 euros, segons l'Ajuntament. Verger assegura que "Montuïri és un municipi compromès amb el medi ambient, i amb el nou programa la ciutadania ha demostrat la força que té quan se centra en un projecte".

stats