Local
Part Forana 01/07/2024

Miquel Pieras substitueix el seu pare com a cronista de la ciutat d'Inca

Virgilio Moreno: "Estam convençuts que Miquel Pieras desenvoluparà aquest càrrec de manera excepcional i continuarà amb el fructífer llegat dels dos cronistes anteriors"

ARA Balears
2 min
Miquel Pieras Villalonga.

PalmaMiquel Pieras Villalonga serà el nou cronista oficial de la ciutat d'Inca, després que el ple de l'Ajuntament ho hagi aprovat per unanimitat. D'aquesta manera, l'inquer agafa el testimoni del seu pare, Biel Pieras, un cop ell manifestà la voluntat de cessar per decisió pròpia del càrrec.

El batle d'Inca, Virgilio Moreno, ha dit que la figura del cronista "és de cabdal importància per al municipi". "Estam convençuts que Miquel Pieras desenvoluparà aquest càrrec de manera excepcional i continuarà amb el fructífer llegat dels dos cronistes anteriors", ha dit.

Cal recordar que, el 31 de gener, l'Ajuntament d'Inca va incoar expedient per al nomenament de cronista oficial de la ciutat d'Inca, d'acord amb l'article 3 del Reglament municipal regulador. Miquel Pieras resultà l'únic candidat, una vegada finalitzat el termini de presentació de candidatures.

Ple de l'Ajuntament d'Inca.

La documentació aportada per Pieras, els seus mèrits i la seva tasca d'estudi, investigació i difusió de la història i de temes relacionats amb la ciutat d'Inca avalen favorablement la seva candidatura, així com s'exposa en l'informe elaborat per l'àrea de Cultura, han explicat fonts del Consistori inquer.

Qui és Miquel Pieras Villalonga?

Miquel Pieras Villalonga, llicenciat en Geografia i Història, és professor d'ensenyament secundari i formador per al Centre de Professors d'Inca. Ha dut a terme una important tasca d'investigació històrica i difusió del passat i la cultura mallorquina, sobretot del municipi d'Inca, i en el seu currículum disposa de nombroses publicacions de llibres i col·laboracions en revistes.

D'altra banda, Pieras col·labora activament amb l'Ajuntament, i també amb l'Associació Filatèlica d'Inca. També és soci i col·laborador d'altres entitats vinculades a l'àmbit de la cultura, alhora que ha estat pregoner del Dijous Bo i de Setmana Santa, i ha estat distingit amb diversos premis.

Què fa un cronista?

Com a cronista oficial, detalla l'Ajuntament, Miquel Pieras haurà d'apropar a tots els ciutadans els coneixements i valors històrics, socials, culturals, artístics, lingüístics i paisatgístics que formen el patrimoni d'Inca i, així, enfortir la consciència de poble. A més, el cronista ha d'actualitzar el llegat històric inquer des d'una visió global i present al servei del tothom, així com s'estableix en el reglament.

stats