Petra
Part Forana 31/01/2024

MÉS per Petra proposa limitar el pas de vehicles pesants pel centre

L'Ajuntament ja va instal·lar càmeres de vigilància a diversos carrers on instaurà zones ACIRE on només poden circular els residents

Josep Maria Sastre
2 min
MÉS per Petra presentarà una moció en el pròxim ple ordinari

PalmaMÉS per Petra presentarà una moció en el pròxim ple ordinari mitjançant la qual demana a l’Ajuntament que limiti el pas de vehicles pesants pel centre del nucli urbà. En el document els ecosobiranistes expliquen que “la circulació de vehicles pesants per l’interior del nucli urbà ha estat una font de problemes i molèsties per als veïns del municipi". "Tot i que la seva circulació ha anat decreixent amb el pas dels anys, creim que s’ha de donar una alternativa viable, ràpida i factible a aquesta situació”. Hem de tenir en compte que ara mateix el límit de pes per circular per dins el poble és de 18 tones.

Pel que fa a la ronda per la qual aposta l’equip de govern d’El PI a l’ajuntament petrer, MÉS apunta que “la solució no pot passar només per la construcció d’una ronda que depèn de la modificació de les normes subsidiàries. A més, la possibilitat de la seva construcció ha generat una forta oposició entre els afectats. No és una alternativa ni viable, ni ràpida, ni factible, ni fruit del consens”. Amb tot, apunten que “som conscients de la dificultat de controlar el trànsit rodat del poble, es podrien instal·lar càmeres de videovigilància per detectar quins camions entren dins el poble i saber si hi estan autoritzats o sobrepassen el pes permès”.

En aquest sentit, cal recordar que l’Ajuntament de Petra ja va instal·lar càmeres de vigilància a diversos carrers del centre on instaurà zones ACIRE on només poden circular els residents. Per tot plegat, MÉS reclama al ple la creació d’una ordenança municipal de circulació. També que només puguin circular pel nucli urbà els camions de repartiment de mercaderies amb un pes màxim autoritzat de 7.500 quilos. També vol instar el Consell de Mallorca a aplicar els mateixos límits als carrers que són de la seva competència: Major, Manacor, Collet i Ciutat.

stats