Part Forana 08/06/2020

MÉS dona suport al GOB i denuncia un excés d'obra al passeig Marítim de Cala Rajada

Qüestiona la substitució d'un tram de primera línia, que no estava malmès per la borrasca 'Glòria'

Ara Balears
2 min
Un tram del passeig on s'ha intervingut i que no estava afectat per la borrasca, segons Més.

CapdeperaLes obres del passeig de Cala Gat, que l'equip de govern socialista de Capdepera va adjudicar directament a Coexa, i les del passeig Marítim, a Daimo Construïm, topen amb la crítica del PSM (a l'oposició) perquè considera que una part de la zona intervinguda no són obres d'emergència, i en demana la paralització immediata.

Cal recordar que el GOB també ha denunciat aquesta intervenció davant Demarcació de Costes. Les obres foren adjudicades per 2,5 milions d'euros amb fons estatals. Segons els ecologistes i part de l'oposició gabellina, l'Ajuntament fa passar com d'emergència obres al passeig Marítim que en realitat no ho són.

Segons MÉS, "aquestes obres no tenen res a veure amb la famosa reforma. Les que es fan ara haurien de ser per arreglar exclusivament aquelles zones danyades pel temporal Glòria i que suposin un greu perill per a les persones".

El passat mes de març, Costes va autoritzar l'Ajuntament a fer obres d'emergència als passejos de Cala Gat i Marítim a causa dels mals provocats per aquest temporal, "tot i que a l'autorització no s'especifica quines són les obres a realitzar", adverteixen des de MÉS.

Zona més afectada

Els mals més visibles al passeig Marítim, provocats per la darrera borrasca, eren a la zona de davant el Porto Cala, on un mur va cedir i suposava un perill per a les persones. No obstant això, també es va començar a actuar a un tram de mur de la zona de na Ferradura, un lloc que aparentment no havia patit mals.

En una comissió informativa els tècnics municipals varen explicar que s'havia observat que el temporal havia acabat d'erosionar i desestabilitzar el mur i la zona més elevada, motiu pel qual podia ser un perill per a la seguretat dels vianants.

Des de MÉS s'assegura que, ara mateix, les obres continuen més enllà de na Ferradura i ja han sobrepassat el parc infantil en direcció a la platja de Son Moll, en un tram d'uns 500 metres. S'està tomant el mur i se substitueix per un altre. "En una zona concreta, davant el parc, el mur dona directament a la mar i es pot entendre el seu reforçament, però més enllà hi ha un ample tram de costa rocosa o de marès entre el passeig i la mar", remarquen des de MÉS per Capdepera.

Passeig uniforme

"En aquest tram simplement s'està canviant el mur perquè estèticament sigui igual a la resta, però en cap cas existeix un greu perill per a les persones. A més, s'està picant el marès de vorera de la mar i s'està desfigurant completament un lloc estimat per la gent del municipi", explica el portaveu ecosobiranista, Pere Fuster.

MÉS demana que "les obres s'aturin d'immediat i, si l'Ajuntament vol fer el mur nou, ho ha de fer mitjançant una contractació pública normal a la qual puguin accedir totes les empreses per igual, a més que permetria obrir un període d'exposició pública pe saber què s'hi vol fer.

stats