Ajuntament de Marratxí
Part Forana 26/10/2023

Marratxí imposa el bilingüisme en les comunicacions de l'Ajuntament

La darrera edició de 'Terra i Fang' i el programa de la Fira de Tardor ja s'han publicat en castellà

ARA Balears
2 min
Façana de l'Ajuntament de Marratxí.

PalmaMarratxí ha decidit implementar el bilingüisme en les seves comunicacions oficials. Segons ho ha avançat aquest dimecres el Diario de Mallorca i ho ha confirmat l'ARA Balears, l'Ajuntament representat per Jaume Llompart (PP) i el primer tinent de batle, Pedro Bestard (Vox), ja utilitza el català i el castellà per dirigir-se als ciutadans.

De fet, la darrera edició de la revista local en paper, Terra i Fang, ja s'ha publicat en els dos idiomes. A més, el programa de la pròxima Fira de Tardor també incorpora el castellà. Amb tot, fonts del PP de Marratxí asseguren que es tracta d'una petició "de molta gent del municipi".

L'exbatle del PSOE, Miquel Cabot, ha considerat la iniciativa com una "pèrdua de recursos" i ha recordat que els veïns ja tenien accés a la versió en castellà al web de l'Ajuntament. Per la seva banda, la delegació de MÉS a Marratxí han lamentat la decisió i han recordat que el català "està en clar desavantatge amb el castellà, pel fet que pràcticament totes les televisions i sales de cinema, entre d'altres, emeten únicament en castellà".

A més, la delegació de l'OCB de Marratxí ha emès un comunicat en què critica la decisió de l'Ajuntament, ja que considera que es tracta d'una "reculada envers la llengua de Mallorca". A més, ha fet referència a l'Estatut d'Autonomia, que va ser aprovat pel PP de Gabriel Cañellas, així com a la Constitució espanyola, "que reconeix que el patrimoni cultural tindrà una protecció especial".

Amb tot, fonts del PP de Marratxí asseguren que es tracta d'una petició "de molta gent del municipi". "La revista impresa en dos idiomes és molt més accessible i elimina, per exemple, la tan malvada bretxa digital", han afegit des del Consistori.

stats