Maria de la Salut
Part Forana 28/02/2024

Maria farà possible l'abastiment d'energia solar del municipi sense consumir sòl rústic

Les plaques solars s'instal·laran a la teulada del pavelló i com a pèrgola damunt l'aparcament del poliesportiu

Joan Socies
2 min
Poliesportiu de Maria de la Salut

PalmaEl municipi de Maria de la Salut està a punt de ser energèticament autosuficient. Aquests dies acaba el procés de licitació del projecte d’instal·lació de plaques fotovoltaiques al poliesportiu de Maria. Per una banda, a damunt la teulada del pavelló i per altre com a pèrgola de l’aparcament del mateix poliesportiu.

Segons s’explica en el projecte, es pretén realitzar una instal·lació fotovoltaica formada per 108 mòduls fotovoltaics de 460 Wp amb una potència total màxima de 49,68 kWp, amb 2 inversors de 27 kW, per proveir elèctricament l’establiment. A més, l’energia que es produeixi i no es consumeixi al moment s’abocarà a la xarxa i es recompensarà en els consums públics. En total s’ha previst que el projecte tingui un cost de 130.000 euros. I forma part d’una ajuda del Govern mitjançant la Conselleria d’Empresa, Treball i Energia.

És en aquest punt on el batle de Maria de la Salut, Jaume Ferriol explica que “amb aquestes noves plaques, afegides a les ja existents, cobrim tot el consum del poliesportiu; a més, el que es pugui generar en total ens serveix per abastir gairebé tot l’enllumenat públic del nucli urbà de Maria”. “De fet –afegeix Ferriol–, fa més d’un any que treballam per poder tenir un únic comptador per a tot l’enllumenat municipal i així poder emprar aquest excedent en benefici del municipi”.

A més de les instal·lacions del poliesportiu, hi ha l’escola de Maria que també disposa de plaques fotovoltaiques que abasteixen el consum elèctric del centre escolar. Una altra proposta que té el batle de Maria damunt la taula és la d’aconseguir per Maria un dels projectes de comunitats energètiques que ha de fer el Govern. Un sistema que ja funciona a Santa Eugènia, per exemple.

stats