Part Forana 30/07/2021

Manacor fa una prova pilot per subministrar aigua potable als barris del Serralt i de sa Volta a partir de setembre

Tendram un sistema de pressió autònom

ARA Balears
1 min
L'Ajuntament de Manacor. / ARXIU

ManacorEls barris del Serralt i de sa Volta de Manacor seran els dos punts de Manacor en els que es farà una prova pilot de subministrament d'aigua potable a partir del mes de setembre, segons informa l'Ajuntament en una nota. Fa mig segle que no es serveix aigua potable, per això "s'ha dissenyat un procés progressiu amb totes les garanties sanitàries", ha assegurat la presidenta de la SAM, Cristina Capó.

Des del punt de vista tècnic, només hi ha una alternativa viable pel subministrament. Tendran un sistema de pressió autònom que estarà situat als depòsits del Serrat. Els dos barris funcionaran de forma desagregada respecte de la resta de la xarxa de Manacor.

La planta potabilitzadora pilot ja s'ha instal·lat i està en condicions de subministrar un cabal de 300 m³/dia. Actualment es disposa d'autorització de Sanitat per abocar els cabals obtinguts a la xarxa general. Els operaris de l'empresa ja han rebut la formació i manegen la planta, amb l'assessorament del proveïdor.

La planta potabilitzadora general s'ubicarà a la nau de serveis de la SAM que es construirà al polígon agroalimentari, a la parcel·la on hi ha ubicats el punt verd i el dipòsit de vehicles. La construcció de la nau ja està prevista a la incorporació dels romanents de l'Ajuntament, el projecte s'està acabant de redactar i s'entregarà de forma imminent a la Delegació d'Urbanisme per a la seva tramitació i licitació. Una vegada construïda la nau, s'hi instal·larà la planta potabilitzadora. Aquesta es dissenyarà a partir de l'experiència del funcionament de la planta pilot.

stats