Part Forana 15/10/2019

Manacor organitza una jornada sobre violències masclistes

Tindrà lloc el proper 8 de novembre a l'Espai Na Camel·la i va dirigida a professionals i a particulars

Ara Balears
2 min
La regidora d'Igualtat, Carme Gomila, i la tècnica Marga Gelabert, presentant la jornada.

ManacorL'Ajuntament de Manacor organitza per al 8 de novembre una jornada sobre la violència masclista. Aquesta trobada sorgeix de les necessitats detectades entre els membres professionals que formen part de la taula de coordinació de Manacor contra les violències masclistes impulsada per l'Ajuntament i l'Institut Balear de la Dona, constituïda ara fa dos anys. La regidora d’Igualtat, Carme Gomila, i la tècnica d’Igualtat, Marga Gelabert, han explicat aquest dimarts els motius que han impulsat a organitzar la jornada.

"Els professionals que treballen directament o indirectament en l'atenció de les violències masclistes al nostre municipi es reuneixen periòdicament mitjançant la Comissió d'Atenció, i, en més d'una ocasió, surten a debat les dificultats de donar una bona atenció en aquells casos en què les dones víctimes de violències masclistes presenten altres situacions de vulnerabilitat", expliquen des del Departament d'Igualtat.

Una primera passa ha estat l'organització d'aquesta jornada, que posa el focus, en aquesta edició, en la dificultat d'abordar correctament la interseccionalitat que sovint presenta moltes situacions de violència.

La jornada tindrà lloc dia 8 de novembre de les 9 h a les 19 h a l'Espai Na Camel·la. S'adreça a professionals dels àmbits sanitari, social, educatiu, judicial, etcètera, i a qualsevol persona que hi pugui estar interessada. L'aforament és limitat i es poden fer les inscripcions fins al 31 d'octubre. L'Ajuntament emetrà certificat d'assistència per a totes les persones que hi estiguin interessades.

Documental

A més, dia 9 de novembre, i seguint l'eix 'Violències masclistes i salut mental', es projectarà el documental basc titulat 'Zauria(k)' –'Bogeria'– a les 19.30 h també a l'Espai Na Camel·la, amb col·loqui amb les seves tres directores: Maier Irigoien, Iker Oiz Eigorriaga i Isabel Saéz Pérez.

Aquest documental pretén reflexionar sobre la bogeria, els malestars i la salut mental des d'una perspectiva feminista. Fa visible la intersecció entre salut mental i patiment psicosocial i les vivències de gènere mitjançant la realitat de nou dones.

Eixos de la jornada

La jornada girarà entorn de quatre eixos: violències masclistes, migracions i tràfic, violències masclistes i diversitat funcional, violències masclistes i salut mental i violències masclistes i sistema judicial. I per tractar-los es compta amb dones expertes en les diferents temàtiques, algunes vingudes de fora. També amb Bauma, la cooperativa que dinamitzarà la jornada, que acabarà amb un taller de cloenda en què les persones assistents a la jornada podran intercanviar idees, debatre i propostes pràctiques.

stats