Genocidi palestí
Part Forana 15/06/2024

Manacor es manifesta contra l'atac indiscriminat d'Israel cap al poble palestí

Un centenar de persones marxen fins a l'Ajuntament amb lemes com "no és una guerra, és un genocidi"

Sebastià Vanrell
2 min
La capçalera de la manifestació.

ManacorManacor s'ha manifestat avui migdia en protesta per l'atac de l'estat israelià contra la comunitat palestina assentada als seus territoris d'origen. Amb lemes com "des del riu fins a la mar, Palestina guanyarà" o "no és una guerra, és un genocidi", un centenar de persones s'han concentrat a la plaça de la Mora i han marxat escortades per la policia, fins a arribar a la plaça de la Bassa, on la comitiva s'ha aturat davant les nombroses persones assegudes a les terrasses i des d'on finalment s'ha voltat cap a l'ajuntament manacorí.

Els col·lectius organitzadors: Manacor amb Palestina, Dones de Llevant i l'Assemblea Antipatriarcal, han valorat positivament l'assistència i la implicació en forma de pancartes en favor de la pau i l'aturada del foc per part d'Israel. Entre banderes palestines i consignes com "Israel assassina, Europa patrocina" o "l'únic terrorista l'estat sionista" s'han arribat a la casa consistorial, on s'ha llegit un manifest en el qual s'ha volgut deixar clar que "no és un conflicte sinó una ocupació" i s'ha recitat el poema de l'autora palestina Fadwa Tuqan 'Sortí la lluna', en àrab i català. Tot just després s'ha guardat un minut de silenci només romput pels aplaudiments i la cançó 'Per Palestina', de Lluís Llach.

Chaimaa Benyagoub (Marroc, 2005), una de les organitzadores de la manifestació, comentava aquesta setmana que l'objectiu "és denunciar la injustícia reiterada que està cometent Israel. És un tema que s'ha de tocar maldament algú no vulgui o sigui incòmode. Hem de conèixer d'on ve tot. Als palestins fa anys que els expulsen del seu territori. És necessari aturar tot això i que es reconegui ja Palestina com a país".

Així mateix, tant Benyagoub com Francisca Mas, representant de Dones de Llevant i l'Assemblea Antipatriarcal (i que ja va convocar una concentració el mes d'octubre a Sa Bassa quan va esclatar l'atac), l'objectiu és "donar suport al poble palestí i demanar que s'aturi aquesta agonia sense justificació". A més de continuar endavant amb l'organització de més activitats destinades perquè els ciutadans manacorins coneguin quan i com s'origina el conflicte amb Israel, desmuntar certs mites al respecte i per donar a conèixer la cultura palestina.

stats