Part Forana 28/03/2022

Manacor habilita 48 places de bicicletes a dos aparcaments subterranis

El preu del servei és de cinc euros cada trimestre

ARA Balears
2 min
Aparcament de la plaça de Sant Jaume.

PalmaManacor ha impulsat una mesura per fomentar l'ús de la bicicleta i ha habilitat 48 places per a aquests vehicles, situades als aparcaments subterranis de la plaça de Sant Jaume i na Camel·la. El preu d'aquest servei és de cinc euros cada trimestre, informa l'Ajuntament de Manacor en una nota.

La bicicleta s'identificarà amb un adhesiu i el propietari tindrà una plaça fixa. "No tothom viu a una planta baixa amb cotxeria ni tots els pisos tenen possibilitat de tenir espai per guardar-hi una bicicleta. Hi ha moltes bicicletes que estan arraconades a balcons o terrats d'edificis de pisos. Aquesta mesura és per posar en marxa totes aquestes bicicletes de manera imminent i que puguin ser mitjà de transport habitual dins el poble", explica el delegat de Medi Ambient i Mobilitat, Sebastià Llodrà.

La mesura pretén impulsar l'ús de la bicicleta dins el nucli urbà i facilitar-ne l'ús entre els veïns del centre que no disposen d'un espai on guardar-la, o també a aquelles persones que fan feina a Manacor i volen fer els desplaçaments en bicicleta. Les persones interessades han de fer una sol·licitud a la SAM, de manera presencial a les oficines del carrer Major de dilluns a divendres de 8 a 15 h, els dijous horabaixa de 16 a 20 h i els dissabtes de 9 h a 13 h, o per correu electrònic (sam@sammanacor.com).

La crisi del petroli i Manacor

Llodrà ha posat xifres a l'estalvi que pot suposar l'ús de la bicicleta: "La darrera Setmana de la mobilitat, parlàvem que fer els moviments dins el poble en bicicleta o a peu, en aquell moment podia suposar un estalvi d'uns 1.200 euros a l'any. Ara mateix, amb l'increment actual del 40% del preu del carburant segurament ens acostaríem als 1.700 euros".

stats