Infraestructures
Part Forana 02/02/2023

Llum verda a millorar el bulevard de Peguera i el Parc Arqueològic de Calvià per 4,3 milions d'euros

L'Ajuntament i el Consell de Mallorca cofinançaran els dos projectes lligats a la millora de les infraestructures turístiques

2 min
Tram del bulevard de Peguera.

PalmaL'Ajuntament de Calvià i el Consell de Mallorca cofinançaran dos grans projectes al municipi que sumen 4,3 milions d'euros. En concret, es millorarà el bulevard de Peguera i es condicionarà l'entorn del Parc Arqueològic i del Museu del Puig de sa Morisca, segons han explicat aquest dijous el batle, Alfonso Rodríguez, i la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, en la presentació dels projectes.

Del total de les actuacions, el Consell, a través del Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics (CBAT) aporta un total d'1,5 milions d'euros, mentre que la resta (2,8 milions) serà d'aportació municipal.

"La convocatòria ha permès a Calvià arribar al màxim de la subvenció i posar en marxa dos importants projectes que van en la mateixa línia de l'interès turístic, però també amb un interès social i paisatgístic", ha apuntat Rodríguez.

El bulevard de Peguera

El projecte s'inclou en la línia de subvencions del CBAT de reforma d'espais urbans i consisteix en la millora dels 1,3 quilòmetres del Bulevard, tant del paviment com d'altres elements. El pressupost puja a uns 2,7 milions d'euros, dels quals 750.000 són aportació del CBAT i la resta, d'aportació municipal.

Rodríguez ha avançat que espera que les actuacions comencin a l'hivern que ve, "perquè ara ve la feina de parlar amb el sector, de redactar el projecte final i fer la licitació".

Les obres de millora consistiran concretament en la substitució del paviment de les voreres i de la calçada; la renovació de lluminàries, que milloraran el nivell d'il·luminació i rendiment lumínic, a la vegada que es disminuirà la contaminació lumínica; es renovarà i millorarà el sistema de reg amb aigua regenerada i s'implementarà la telegestió.

Adequació del Parc Arqueològic

La proposta d'aquest projecte es planteja, una vegada executades les obres del Museu Arqueològic, amb, en aquest cas, fons de l'Impost de Turisme Sostenible. El pressupost per a dur a terme aquest segon projecte és d'1,6 milions d'euros, dels quals 750.000 seran aportats per CBAT i més de 800.000, per l'Ajuntament.

L'actuació consistirà, entre d'altres, en la remodelació de l'entrada al parc; l'adequació dels senders o itineraris existents amb la creació d'un recorregut exterior accessible en què es puguin concentrar la senyalística amb els continguts pedagògics o explicatius de la zona arqueològica i altres actuacions com la digitalització de la informació per al control d'aforaments.

stats