Part Forana 26/08/2020

La recollida selectiva arriba al 85% a Llucmajor als sis primers del porta per porta

En tot el municipi s'ha arribat al 25% al primer semestre, xifra que millora el 7% total de l'any anterior

Ara Balears
1 min
Ajuntament de Llucmajor./ M.B.

ManacorEl poble de Llucmajor ha arribat al 85% de reciclatge des que s'implantà el sistema de recollida selectiva porta per porta a principi d'any. En el conjunt del municipi s'ha arribat al 25% al primer semestre de l'any enfront del 7% registrat durant tot l'exercici anterior. A més, s'han recollit 678 tones de matèria orgànica i, pel que fa a la recollida d'envasos, s'hi han comptabilitzat 406 tones al primer semestre d'enguany enfront de les 294 tones recollides el 2019.

Els trams on hi ha hagut valors més positius de reciclatge són els corresponents a paper i cartó (3,1% el 2019 enfront del 5% dels sis primers mesos de 2020) i envasos (1,3% el 2019 enfront del 5,7% del semestre de 2020).

La regidora de Contractació Pública i Manteniment Urbà, Pilar Bonet, ha mostrat satisfacció "per unes dades excepcionals que demostren que el sistema implantat està funcionant". A més, Bonet ha volgut "agrair la capacitat d'adaptació dels llucmajorers i, sobretot, l'esforç dels residents a foravila, que es veuen obligats a dipositar el fems a les àrees d'aportació, ja que s'han suprimit els contenidors a les zones rurals del municipi".

La regidora ha recalcat que Llucmajor era un dels municipis amb una menor taxa de reciclatge de tot Mallorca, "uns nivells que hem revertit sobradament". A més, el poble supera el 50% de reciclatge estipulat pel Govern, "mentre que la resta del municipi camina cap a aquesta xifra a la qual esperam arribar".

stats