Part Forana 19/04/2017

Llucmajor instal·larà 24 desfibril·ladors en els llocs de més afluència de públic

El mes de maig es formaran unes 250 persones perquè aprenguin a manejar-los

Ara Balears
2 min
Les zones esportives tindran desfibril·ladors per atendre determinats casos d'emergència.

LlucmajorL’Ajuntament de Llucmajor ha comprat 24 desfibril·ladors externs semiautomàtics (DESA), que s’utilitzen en cas d’aturades cardiorespiratòries i que en unes setmanes quedaran instal·lats a diferents indrets del municipi. Els aparells d'emergència es col·locaran als centres o espais que habitualment tenen una major afluència de gent o públic, com ara centres escolars, poliesportius i parcs públics, entre altres.

Amb aquesta iniciativa de l’àrea d’Esports, Cooperació i Participació Ciutadana, "aconseguirem la certificació de municipi cardioprotegit", destaca el regidor Tomeu Tugores (PSOE), qui apunta que per a la ubicació d’aquests desfibril·ladors "es tenen en compte les ràtios adequades de proximitat de població, perquè en l’hipotètic cas que s’hagin d’utilitzar, siguin tan a prop com sigui possible".

L’Ajuntament destina a aquesta iniciativa 41.280 euros (IVA exclòs) i, gràcies a la implantació de tots aquests aparells, s’aconseguirà la certificació de "municipi cardioprotegit, una acreditació a destacar si tenim en compte l’extensió del nostre terme municipal". També es dotarà d’aquests aparells els cossos de seguretat com ara la Policia Local, la Guàrdia Civil i els voluntaris de Protecció Civil.

Aquests desfibril·ladors poden ser utilitzats per personal no mèdic i per això es durà a terme formació oficial en l’ús d’aquests aparells i en Suport Vital Bàsic (SVB), ja que són les úniques accions que han demostrat que funcionen de manera "indiscutible" en la supervivència del pacient en aturada cardíaca i que el seu èxit depèn de la rapidesa en l'aplicació. En aquest sentit, Tugores informa que el proper mes de maig es durà a terme una formació oficial per a 250 persones, entre la qual hi haurà personal propi, com ara policies, personal de la brigada municipal, de les oficines i també membres d’associacions i clubs esportius del municipi.

stats