Habitatge
Part Forana 20/03/2023

Els llogaters dels primers habitatges públics de Vilafranca reben les claus

La promoció té 22 immobles pels quals no es paga més del 30% dels ingressos del nucli familiar

ARA Balears
1 min
Francina Armengol ha fet l'entrega de claus als llogaters de la primera promoció d'habitatge social de Vilafranca.

PalmaEl Govern ha lliurat avui les claus als llogaters de la primera promoció d'habitatge social protegit de Vilafranca de Bonany, un conjunt de 22 habitatges, dos dels quals són adaptats. Els immobles s'han posat a disposició de la gent en un règim de lloguer social, per la qual cosa els usuaris no pagaran més del 30% dels ingressos del nucli familiar, cosa que suposa un ventall que va dels 370 euros als 649 euros. Els habitatges són tots dúplexs d'entre 57 i 80 metres quadrats, i la majoria (19) són de dos dormitoris.

Pel que fa als adjudicataris, dels 22 habitatges, 12 són dones soles o amb fills, de manera que "segueix la tendència de perfil majoritari dels llogaters de l’Institut Balear d'Habitatge (Ibavi)", ha concretat el Govern en una nota de premsa. La resta (10), són per a homes sols i parelles amb fills. El pressupost d'aquesta promoció ha apujat a 3.123.528,13 d'euros i "estan pensats i dissenyats per rebaixar els consums energètics i d’aigua, amb l’objectiu de reduir la petjada ecològica i contribuir a l’estalvi energètic de les famílies".

La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada del conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, i el batle de Vilafranca, Montserrat Rosselló, han estat els encarregats de lliurar les claus als llogaters de la primera promoció d’habitatge públic del municipi. Durant l’acte, la presidenta del Govern ha afirmat que «tots ens mereixem viure en un habitatge digne, que hauria de ser un dret de la ciutadania i no un bé d’especulació».

stats