Part Forana 05/10/2016

L'Escola de Música de Pollença incrementa l'alumnat un 30% en els dos darrers anys

Enguany ha començat l'ensenyament reglat de nivell elemental

Ara Balears
2 min
L'Ajuntament finança en un 50% el cost de l'Escola de Música.

PollençaAquest dilluns han començat les classes de l’Escola de Música de Pollença, ubicada al centre cultural Guillem Cifre de Colonya, tot ampliant de manera notable els serveis i els ensenyaments que ofereix, cosa que ha derivat en un increment del 30% en el nombre de matriculats respecte de fa dos anys, segons ha informat l'Ajuntament. S'han adaptat nous espais per a l’ensenyament musical, s'ha incorporat instrumental nou (dos pianos més) i s'han contractat més professors per impartir les distintes assignatures i instruments.

La causa d’aquests canvis ha estat l’inici de l’ensenyament reglat (oficial) de nivell elemental. Els alumnes que cursen aquest tipus d’ensenyament han de realitzar 4 o 5 hores setmanals de classe, depenent del nivell que cursen. També s’ha implantat que els alumnes de 8 i 9 anys han de realitzar l’assignatura de llenguatge musical obligatòriament, encara que facin ensenyament no reglat.

El resultat de tot això, és a dir, de l’ensenyament reglat i de la millora del no reglat, ha estat un increment de l’alumnat, que arriba a la xifra de 271 i que constrasta amb els 209 alumnes de fa només dos anys.

D’altra banda, a l’escola s’imparteixen classes d’un total de 23 instruments, concretament: piano, violí, viola, violoncel, contrabaix, guitarra clàssica, flauta, flauta de bec, clarinet, oboè, saxòfon, trompeta, trompa, trombó, bombardí, fiscorn, tuba, percussió, bateria, guitarra elèctrica, percussió, baix elèctric, flabiol i xeremia.

La Fundació Escola de Música de Pollença és un centre ubicat a l’edifici del Centre Cultura, situat al carrer de Guillem Cifre de Colonya. Un 50% està finançat per l’Ajuntament i l’altre, pels alumnes. Funciona com a Fundació des de l'octubre de 2002.

Inicis de l'escola al claustre de Sant Domingo

L’Escola de Música de Pollença neix l’any 1987, encara que l’inici d’activitats d’ensenyament de la música al poble arrenca molt abans i es podria dir que es remunta als anys 70, amb l’aprenentatge de llenguatge musical i d'alguns instruments de vent, que s’impartien al claustre de Sant Domingo.

És amb el canvi d’ubicació que l’escola augmenta de professorat i comença a impartir les assignatures de piano, llenguatge musical, vent de fusta, vent de metall i percussió.

stats