Urbanisme
Part Forana 17/06/2024

L'Ajuntament de Sencelles comprarà la nau de l'antiga OSCA

La compra de l'emblemàtic edifici serà possible gràcies a una subvenció concedida per la Direcció General de Turisme del Govern de les Illes Balears

ARA Balears
1 min
La façana de la nau que preveu comprar l'Ajuntament

PalmaL'Ajuntament de Sencelles ha anunciat que comprarà la nau de l'antiga OSCA. Es tracta d'un edifici emblemàtic per als sencellers, amb una tipologia industrial molt valuosa i única en el poble. Tant les seves dimensions com la ubicació prop del centre, al costat del mercat, el fa especialment interessant per encabir-hi futurs equipaments.

Segons ha detallat el Consistori, a través d'una nota de premsa, tenen l'objectiu de convertir-lo en un referent en la difusió de la història agrícola de la comarca del Pla, no debades fou una de les primeres i principals fàbriques de batedores mecàniques d'Espanya. Les seves instal·lacions inclouran també una oficina d'informació turística, una cafeteria i un auditori on es puguin fer tota mena d'activitats culturals.

Totes aquestes actuacions estan també vinculades al Pla de Sostenibilitat Turística en Destinacions (PSTD) que té com a objectiu principal convertir la comarca del Pla en una destinació sostenible en el qual el turisme contribueixi al desenvolupament rural equilibrat, ofereixi noves oportunitats laborals i millori la qualitat de vida local.

En paraules de Joan Carles Verd, amb aquesta adquisició "hem d'agrair la col·laboració i la bona disposició del Govern per facilitar-nos la compra, sobretot a l'equip de la Direcció General de Turisme, que sempre han mostrat molt d'interès en el projecte. Confiam que aquesta col·laboració entre les dues administracions pugui continuar en la següent fase: la reforma integral de l'edifici". El batle també ha volgut destacar que "aquesta compra marcarà una fita importantíssima, no tan sols per a la recuperació d'un espai tan emblemàtic, sinó que també ens permetrà dotar el municipi d'un equipament que dinamitzarà tant l'economia, com el turisme i la cultura local."

stats