Urbanisme

L'Ajuntament de Sencelles comprarà la nau de l'antiga OSCA

La compra de l'emblemàtic edifici serà possible gràcies a una subvenció concedida per la Direcció General de Turisme del Govern de les Illes Balears

La façana de la nau que preveu comprar l'Ajuntament
ARA Balears
17/06/2024
1 min

PalmaL'Ajuntament de Sencelles ha anunciat que comprarà la nau de l'antiga OSCA. Es tracta d'un edifici emblemàtic per als sencellers, amb una tipologia industrial molt valuosa i única en el poble. Tant les seves dimensions com la ubicació prop del centre, al costat del mercat, el fa especialment interessant per encabir-hi futurs equipaments.

Segons ha detallat el Consistori, a través d'una nota de premsa, tenen l'objectiu de convertir-lo en un referent en la difusió de la història agrícola de la comarca del Pla, no debades fou una de les primeres i principals fàbriques de batedores mecàniques d'Espanya. Les seves instal·lacions inclouran també una oficina d'informació turística, una cafeteria i un auditori on es puguin fer tota mena d'activitats culturals.

Totes aquestes actuacions estan també vinculades al Pla de Sostenibilitat Turística en Destinacions (PSTD) que té com a objectiu principal convertir la comarca del Pla en una destinació sostenible en el qual el turisme contribueixi al desenvolupament rural equilibrat, ofereixi noves oportunitats laborals i millori la qualitat de vida local.

En paraules de Joan Carles Verd, amb aquesta adquisició "hem d'agrair la col·laboració i la bona disposició del Govern per facilitar-nos la compra, sobretot a l'equip de la Direcció General de Turisme, que sempre han mostrat molt d'interès en el projecte. Confiam que aquesta col·laboració entre les dues administracions pugui continuar en la següent fase: la reforma integral de l'edifici". El batle també ha volgut destacar que "aquesta compra marcarà una fita importantíssima, no tan sols per a la recuperació d'un espai tan emblemàtic, sinó que també ens permetrà dotar el municipi d'un equipament que dinamitzarà tant l'economia, com el turisme i la cultura local."

stats