Iniciativa
Part Forana 19/12/2023

L'Ajuntament de Calvià proposa fer ioga per millorar la salut mental

El Consistori crearà una escola municipal d'hàbits saludables

1 min
Pràctica de ioga en un  parc.

PalmaL'Ajuntament de Calvià ha proposat prescriure la pràctica del ioga per millorar la salut mental, segons ha manifestat en un comunicat on anuncia l'ampliació del pla municipal d'hàbits saludables i la creació d'una l'escola municipal amb "tallers, conferències i propostes educatives per a un canvi d'estil de vida". Segons ha explicat el Consistori, l'objectiu és desenvolupar "un projecte integral que cerca cultivar un estil de vida que proporcioni benestar i prevengui malalties cròniques". "El 2024, Calvià es compromet a enfortir el benestar físic i mental dels calvianers a través de mesures estratègiques com la reducció d'hàbits dolents, programes especialitzats i la creació d'una escola municipal d'hàbits saludables", diu el comunicat, on s'explicita que l'escola oferirà "assessories d'exercici físic, nutrició i benestar emocional". Una de les pràctiques que l'escola posarà en marxa serà "ioga per a la salut mental", segons diu textualment el document del consistori calvianer.

L'Ajuntament també ha destacat l'èxit de "la divulgació d'hàbits saludables a través de conferències", una activitat que es va fer l'any passat. "En 2024 es continuarà amb la segona edició", assenyala la nota, que explica que "professionals destacats en salut" disertaran cada dos mesos "sobre temes com el sòl pèlvic, la relació de la microbiota amb la salut mental i com poden ajudar els hàbits saludables a afrontar els canvis de l'etapa de la menopausa", entre d'altres. Entre els ponents, hi haurà la nutricionista de la Rafa Nadal Academy, una psiconeuroinmunoendocrinòloga i una coach holística.

Un altre dels anuncis és que es farà un mapeig "per identificar els recursos que donen benestar a la ciutadania, com les associacions i, en general, qualsevol factor que millori la capacitat dels calvianers de preservar la salut i el benestar".

stats