Participació ciutadana
Part Forana 27/05/2024

Els infants d'Alaró decideixen com serà la nova zona verda de Ses Cases Noves

Han decidit fer una inversió en la plantació d'arbres amb els doblers recaptats amb l'activitat Energy Challenge

ARA Balears
2 min
Imatge de la darrera sessió del Consell d'Infants d'Alaró

PalmaEl Consell d'Infants d'Alaró va dur a terme una nova sessió que va servir, entre altres temes qüestions, per definir com serà la nova zona verda que es construirà a la barriada de Ses Cases Noves. En aquesta sessió es van presentar als infants els diferents projectes que havien preparat els tècnics per a la zona i escolliren una de les propostes, la que tenia un espai verd més ample, a la qual, a més, feren algunes aportacions. Entre aquestes en destaca posar més bancs, taules, no permetre-hi jugar amb pilota, més fonts, un cartell amb les normes d'ús o reforçar el drenatge per si plou poder jugar-hi com més aviat millor quan aturi.

D'altra banda, a la mateixa sessió es va decidir realitzar una inversió en la plantació d'arbres a partir dels doblers recaptats amb l'activitat Energy Challenge protagonitzada pels alumnes del poble. Aquesta proposta va ser la que va tenir més vots per sobre d'altres, com col·locar més papereres de reciclatge o de les específiques per als residus de cans.

A la sessió hi va participar el batle, Llorenç Perelló, la regidora d'Educació, Maria Antònia Martorell i els regidors Laura Perelló i Andreu Vidal dels grups MÉS i el PSIB, respectivament. Després de la reunió, el batle, Llorenç Perelló, va destacar que "estam aconseguint l'objectiu que ens vàrem marcar de fer que els més joves s'involucrin en la millora del nostre poble amb propostes constructives que hem d'escoltar. Ara ens toca també fer cas a aquestes peticions i executar-les perquè es vegi la utilitat d'aquesta implicació".

Cal recordar que aquest organisme consultiu es va crear la passada legislatura amb voluntat d'aconseguir que els infants s'involucrassin en les polítiques municipals i en la millora del municipi i té la participació d'alumnes de 5è i 6è de Primària que hi participen com a consellers.

stats