Part Forana 28/02/2020

Inca sanciona amb fins a 45.000 euros els dipòsits de residus en sòl rústic

S'han retirat els contenidors de les zones rurals i 60 tones de materials dels abocadors il·legals

Ara Balears
1 min
Imatge de la reunió entre Ajuntament, Policia Local i Guàrdia Civil.

IncaL'Ajuntament d'Inca ha definit el protocol d’actuació per reforçar la vigilància i evitar que els ciutadans llencin fems i escombraries fora dels llocs habilitats per a aquesta finalitat. El nou sistema de recollida selectiva està funcionant "molt bé", segons el batle, Virgilio Moreno, i la gran majoria dels ciutadans col·laboren activament per mantenir una ciutat més neta.

En aquest línia, l'Ajuntament i els representants de les forces de seguretat s'han reunit per definir un pla de control i vigilància per combatre les conductes incíviques, que podran ser sancionades amb multes de fins a 45.000 euros en els casos més greus.

S’ha acordat que la Policia Mediambiental intensifiqui la seva vigilància a partir d’ara i treballi conjuntament amb la Guàrdia Civil, a la qual es traslladaran tots els expedients que s’obrin. L'objectiu és estudiar si es poden ampliar les denúncies.

Intervenció del Seprona

En cas de delicte ambiental (enderrocs, pintura, amiant i altres residus) actuarà el Seprona. A més a més, la Guàrdia Civil durà a terme també un registre de tots els vehicles que habitualment transporten enderrocs per poder investigar els abocaments d’aquestes restes. Les sancions per aquests tipus d’infraccions poden arribar als 45.000 euros.

Aquestes mesures s’han pres després de la retirada dels contenidors de sòl rústic a mitjan mes de febrer. Aleshores, el Departament de Serveis de l’Ajuntament va fer una neteja de les zones on hi havia contenidors i va eliminar tots els abocadors il·legals del sòl rústic. Concretament, en cinc dies es varen retirar més de 60 tones de residus.

Àrees d'aportació

Des del 15 de febrer, tots els ciutadans que viuen a foravila han de dipositar els seus residus a les tres àrees d’aportació que s’hi han habilitat, les quals estan ubicades a la carretera de Sencelles, al polígon (antiga deixalleria) i a la zona del camí vell de Santa Magdalena (deixalleria). Els veïns residents a les àrees rurals ja poden sol·licitar la targeta de residus i una bonificació en la seva taxa de fems, que s’aplicarà si separen correctament els residus durant tot l’any. D’aquesta manera, la bonificació per reciclatge es fa ja extensible a tots els inquers, que poden veure reduït el seu rebut de fems entre un 30% i un 45% de mitjana.


stats